Algemeen

Buurmans gras niet groener

fleuriette door Fleuriëtte van de Velde

Na Oostenrijk kent Nederland de laagste werkloosheid van Europa.

De Nederlandse werkloosheid bedroeg vorig jaar 4,9 procent van de beroepsbevolking, zo maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek onlangs bekend.

Opleving
Dat is ongeveer even hoog als in 2010. Dat de werkloosheid niet is gestegen, kwam doordat de economie de eerste helft van 2011 een opleving kende waardoor de werkloosheid tijdelijk afnam.

In vergelijking met andere landen in Europa doet Nederland het nog behoorlijk goed, zo blijkt uit cijfers die bureau Eurostat in februari publiceerde.

Laagste
Vorig jaar is de werkloosheid in de 27 landen van de Europese Unie gestegen naar gemiddeld 10,2 procent. Dat zijn 24,5 miljoen mensen. Na Oostenrijk (4,2 procent) kent Nederland het laagste werkloosheidspercentage van de EU.

Andere landen met een relatief lage werkloosheid zijn Luxemburg (5.2 procent) en Duitsland (5.7 procent).

Spanje kent de hoogste werkloosheid in Europa (24,4 procent), gevolgd door Griekenland (21.0 procent). In België is 7,2 procent van de beroepsbevolking werkloos, in Italië 9,3 en in en Frankrijk 10,0 procent. In de meeste landen steeg de werkloosheid, maar in Litouwen en Letland daalde die.

Buurmans gras niet groener

Fleuriëtte van de Velde

Fleuriëtte van de Velde (1975) schrijft over de arbeidsmarkt en over kosten in de gezondheidszorg.

Volg Fleuriëtte van de Velde

0 reacties