Buitenland

'Vader vermiste tweeling bekent moord in afscheidsbrief'

shari door Shari Deira

De vader van de vermiste Zwitserse tweeling, die onlangs zelfmoord pleegde, heeft in een brief geschreven dat 'de meisjes voortaan rusten in vrede'. De brief is gevonden in zijn huis in de stad Lausanne.

Dat melden diverse Franse media vrijdag.

Websites
Vader Matthias Schepp schreef ook dat zijn dochters Livia en Elssia (6) niet hebben geleden. De brief is verstuurd op 3 februari vanuit Italië, dezelfde dag dat het lijk van Schepp is gevonden.

De 43-jarige vader schrijft dat hij eerst de meisjes en daarna zichzelf zou doden. Politieagenten hebben ontdekt dat Schepp voor zijn dood websites heeft opgezocht over zelfmoord, vergiftiging en vuurwapens.

Zoekactie
De tweelingzusjes zijn voor het laatst gezien op een veerboot naar het Franse eiland Corsica. Volgens ooggetuigen is de vader alleen teruggereisd van Corsica naar Marseille. Vorige week is hij in het zuidoosten van Italië voor een trein gesprongen.

Autoriteiten hebben een grote zoekactie op touw gezet toen bleek dat de vader de meisjes niet naar huis bracht. De familie van de moeder van de tweeling zegt dat Schepp een gespleten persoonlijkheid had.

Ook zijn eigen familie zegt dat hij 'onlangs verschrikkelijke daden heeft kunnen begaan' door een mentale stoornis en het verlies van 'zijn normale persoonlijkheid'.

Het verhaal van de tweeling doet denken aan de verdwijning van de Britse Maddie McCann in 2007. Het meisje verdween tijdens een vakantie met haar vader en moeder in Portugal. De ouders van de verdwenen peuter hebben sindsdien intensief gezocht naar hun dochter, maar zonder succes.

'Vader vermiste tweeling bekent moord in afscheidsbrief'

Shari Deira

Shari Deira (1986) werkt sinds maart 2011 op de webredactie.

Volg Shari Deira

Tags

Eén reactie

  • 0 0

    Deze zaak lijkt in de helemaal niet op de McCann verdwijning. Het staat nog niet eens vast dat Maddie overleden is, laat staan dat haar vader haar vermoord zou hebben.
    Af en toe slaat Elsevier de plank volledig mis, en moet oppassen om niet in sensatie berichtgeving te vervallen. Lat dat maar over aan de grootste krant van wakker Nederland.