Buitenland

Al Jazeera zendt moordvideo terrorist Toulouse niet uit

Arne-Hankel1312 door Arne Hankel

De Arabische nieuwszender Al Jazeera zendt de opnames die de Franse moslimextremist Mohamed Merah maakte van de moorden die hij pleegde, niet uit.

Dat heeft de nieuwszender dinsdag op zijn website bekengemaakt. Al Jazeera geeft daarmee gehoor aan de oproep van de Franse president Nicolas Sarkozy.

Sarkozy zei eerder vandaag dat de opnames 'onder geen enkel voorwendsel' uitgezonden mogen worden 'uit respect voor de nabestaanden'. Volgens de president zullen de nabestaanden van Jonathan Sandler, een van de slachtoffers van Merah, juridische actie ondernemen om uitzending te voorkomen.

Preken Koran
De Franse politie meldde maandag dat opnames van de moorden naar het kantoor van de Arabische nieuwszender Al-Jazeera in Parijs zijn gestuurd. Het gaat om een videomontage van de beelden waarvan al bekend was dat Merah ze had gemaakt.

De chef van de redactie van Al-Jazeera in Parijs, Zied Tarrouche, bevestigde dinsdag dat een geheugenkaart is toegestuurd vergezeld van een brief. Op de video staan de moorden in chronologische volgorde en onder de beelden zijn religieuze liederen en preken uit de Koran gemonteerd, aldus Tarrouche.

Beelden uitzenden
Op het hoofdkantoor van Al-Jazeera in Qatar wordt overleg gevoerd over de vraag of de beelden moeten worden uitgezonden.

Merah schoot in acht dagen tijd zeven mensen dood, onder wie drie jonge kinderen van een joodse school. Hij verklaarde lid te zijn van Al-Qa'ida. Vorige week werd hij in de stad Tououse gedood door de antiterreurpolitie.

Al Jazeera zendt moordvideo terrorist Toulouse niet uit

Arne Hankel

Arne Hankel (1977) werkte van april 2009 tot juli 2013 als webredacteur van Elsevier.

Volg Arne Hankel

Tags

3 reacties

 • 0 0

  Ik vond dit wel een goed stuk over de steun die deze idioot krijgt uit de moslim achterban.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/6849/Sylvain-Ephimenco/article/detail/3230910/2012/03/25/Veel-overeenkomsten-maar-ook-onthutsend-verschil-Merah-en-Breivik.dhtml

 • 0 0

  Toch fijn voor deze islamitische ubermensch dat kafirs zo'n mooie auto hebben ontwikkeld.

 • 0 0

  Zou het niet beter zijn als deze moordvideo wel werden uitgezonden? Mits de nabestaanden instemmen natuurlijk. Jihadisten kennen dit soort videos al te goed. Maar voor de linksche goedmenschen en ook hun (wat oudere) kinderen zou het voorlichtingsmateriaal zijn. Het laat zien hoe barbaars jihadisten te keer gaan. Nu kan er toch nog medelijden blijven bestaan met deze Merah, zoals blijkt uit de reactie van de engelse lerares uit Rouen. Uit de video kan blijken om wat voor medogenloze moordenaar van jonge kinderen het gaat.