Buitenland

Verdwenen Madeleine McCann mogelijk nog in leven

shari door Shari Deira

De politie in Groot-Brittannië zegt dat het nog steeds mogelijk is dat de vermiste Madeleine McCann nog in leven is. Detectives die onderzoek doen naar de verdwijning hebben sinds kort toegang tot 40.000 documenten over de zaak. Het team heeft daardoor goede hoop dat de zaak wordt opgelost.

Dat heeft de Britse politie woensdag bekendgemaakt. McCann verdween in 2007 tijdens een vakantie in Portugal vlak voor haar vierde verjaardag.

Foto
Volgens hoofdonderzoeker Andy Redwood was de kans op een doorbraak in het onderzoek 'nooit groter'. Het gaat om documenten van privédetectives die zijn ingehuurd door de familie McCann, de Portugese en Britse politie.

'Ergens in dit materiaal ligt het antwoord,' zegt Redwood. Hij geeft vanavond een interview aan de BBC over de zaak. Ook is er woensdag een foto gepubliceerd van hoe 'Maddie' er nu uit zou zien. Het meisje zou op 12 mei negen jaar worden.

Kindje
Vorig jaar dachten toeristen het meisje in India te hebben gezien. Een Brit en een Amerikaan meenden de jonge McCann te hebben gespot in de stad Leh in het gezelschap van een echtpaar. Het kindje sprak vloeiend Frans en zei dat de man en vrouw haar ouders waren.

Later bleek dat het meisje niet de gezochte Madeleine McCann was. Vorig jaar brachten Gerry en Kate McCann een boek uit over de verdwijning van hun dochter.

Verdwenen Madeleine McCann mogelijk nog in leven

Shari Deira

Shari Deira (1986) werkt sinds maart 2011 op de webredactie.

Volg Shari Deira

Tags

5 reacties

 • 0 0

  Hoe staat het met de haren van Maddy, gevonden in de kofferbak van de huurauto van de ouders, NADAT het kind vermist was alsmede andere sporen van lichaamsvocht, die volgens de ouders afkomstig was van oude luiers. Hoe staat het met de knuffel, uit onderzoek blijkt dat het kind dood in het bedje gelegen moet hebben, hoe staat het met sporen van een slaapmiddel die het paar zo nu en dan toediende bij hun kind, en meer van die vragen.....

 • 0 0

  "Ook is er woensdag een foto gepubliceerd van hoe 'Maddie' er nu uit zou zien."

  Er is een foto gepubliceerd van hoe Maddie er nu uit zou KUNNEN zien!
  De stelligheid waar en en ander mee wordt gebracht geeft bij mij wederom grote twijfels.
  Evenals al die mensen die menen haar recent te hebben gezien, kom op zeg hoe denk je in hemelsnaam een kind wat 5 jaar ouder is geworden en die je niet eens persoonlijk hebt gekend zomaar ergens op straat te kunnen herkennen.
  Zelfs haar eigen moeder zou waarschijnlijk moeite moeten doen om haar nu nog te herkennen.

 • 0 0

  "Volgens het hoofd van het rechercheteam, Andy Redwood, bestaat de mogelijkheid dat Madeleine McCann nog leeft, maar moet er ook rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat ze dood is."

  No shit, Sherlock.

 • 0 0

  Hier in Portugal is men ervan overtuigd dat Maddy dood is.
  Misschien wel door een ongeluk maar zeker is dat de ouders ervan weten.
  Ondanks de fouten van portugese recherche zijn er erg veel aanwijzingen die wijzen richting ouders.
  Passant noemt er al een paar maar er zijn er veel meer vragen. o.a.
  Waarom sloeg de lijkenspeurhond aan??
  Ze zeiden dat ze iedere 20 minuten gingen kijken en toen is volgens de obers niemand weggeweest.
  Ze belden nog diezelfde avond naar engelse kranten want de volgende morgen om 6 uur stonden er al engelse journalisten in Faro dus wisten ze al dat M. er niet zou zijn.
  Toen ze alarm sloegen zijn allerlei mensen in de omgeving gaan zoeken maar zij gingen niet mee.
  De kleinere tweeling werd bij alle drukte van politie niet wakker want sliep met slaappillen enz. enz.

 • 0 0

  Je kunt je afvragen wat je met zulke berichten aan moet. Indien Maddie nog in leven is, dan ligt het voor de hand dat ze op zoek gaat naar ouders... ze is nu immers veel ouder. In heb me nooit aan het idee kunnen onttrekken dat het meisje dood is en dat de ouders daarvan op de hoogte zijn.