Buitenland

Meisje gedood door bomaanslag bij school in Italië

door Marlou Visser

Bij een school in de Italiaanse stad Brindisi zijn twee bommen ontploft. Een zestienjarige studente is omgekomen, zeven anderen raakten gewond door de ontploffing. De scholieren wilden juist hun klaslokaal betreden.

Dat meldt de Italiaanse krant La Repubblica.

Twee andere scholieren raakten zwaargewond bij de explosie. Eerder werd gemeld dat een tweede meisje was overleden, maar autoriteiten ontkenden dat later weer. Het meisje wordt geopereerd en verkeert in levensgevaar.

De explosieven, aangesloten op gasflessen, zaten vermoedelijk in rugtassen die voor de school waren achtergelaten. De bommen ontploften iets voor acht uur zaterdagmorgen, toen leerlingen zich bij de modevakschool verzamelden.

Maffia
Het motief achter de aanslag is nog onduidelijk, maar de Morvillo Falconeschool is genoemd naar de echtgenote van een rechter die tegen de maffia streed. De rechter en zijn vrouw werden twintig jaar geleden door de criminele organisatie vermoord met een bomaanslag. Ook staat de school naast een rechtbank.

Vandaag heeft in Brindisi een mars tegen georganiseerde misdaad plaats. De mars begon op 11 april in Rome.

Een van de muren van de school is zwartgeblakerd en er ligt overal puin. Honderden studenten moesten in veiligheid worden gebracht. Bij winkels tweehonderd meter verderop werden nog brokstukken van de explosie gevonden.

Tags

3 reacties

  • 0 0

    Treurig.

  • 0 0

    De maffia en/of camorra, zijn oude misdaad organisatie's die in werkwijze ""opvallend veel"" overeenkomst vertonen met de Islam. Zo geldt ook binnen de maffia de regel van totale onderworpenheid en gehoorzaamheid aan de capo di tutti capi. Eenmaal lid altijd lid. verraad/afvalligheid wordt bestraft met de dood. Georganiseerd bedrog, terreur, roof, moord, verminking en ook mensenhandel zijn gangbaar binnen de maffia. Binnen de Islam zijn deze praktijken eveneens gecodificeerd. Binnen sharia wetgeving is slavernij niet officieel afgeschaft. Infiltratie in de omringende maatschappij/cultuur met het doel te parasiteren en over te nemen. Overname is kernactiviteit van de islam. Het innen van beschermgelden is een oude maffia praktijk. Dit fenomeen bestaat ook binnen de Islam. De Yizzia is een hoofdelijke bescherm belasting die ongelovigen moeten betalen in door Islam gedomineerde landen. De Nederlander heeft nog steeds geen flauw vermoeden.

  • 0 0

    Ik denk ook dat het moslims zijn die hebben de mafia praktijken overgenomen.Wat hier boven staat klopt geheel. Wanneer wordt Europa wakker, wanneer wordt de orginele bevolking wakker.