Buitenland

Russische diplomaat: politie sloeg mij met knuppel

Tom door Tom Reijner

De Russische diplomaat Dmitry Borodin, die maandagavond in Scheveningen op een hardhandige manier werd gearresteerd, zegt bij zijn aanhouding te zijn geslagen met een knuppel.

Toen hij naar eigen zeggen tegen de grond was geslagen, deden de politieagenten hem handboeien om, zegt de diplomaat dinsdagavond tegen twee Russische televisiestations in de tuin van de Russische ambassade in Den Haag.

Kindermishandeling

Borodin zegt dat de agenten hem beschuldigden van kindermishandeling en zonder huiszoekingsbevel zijn huis binnenkwamen.

'Ik verdedigde mijn kinderen,' zegt Borodin. Zijn dochter zou aan haar haren zijn meegesleurd, waardoor zij nu een stuk haar mist, suggereerde hij vandaag.

Misnoegd

Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt de arrestatie van de Rus. Als uit onderzoek blijkt dat de politie onjuist heeft gehandeld, zal Nederland excuses aanbieden aan Rusland.

Speciale Editie Ons Rusland

Rusland lijkt een onmetelijk groot land waar je als Nederlander nauwelijks een rol van betekenis kunt spelen. De afgelopen eeuwen bleek dat echter anders te zijn. Gelokt door avontuur, liefde, fortuin of ideaal trokken vele Nederlanders naar het rijk in het noorden. Alle reden voor de redactie van Elsevier om in dit Nederland-Rusland-jaar extra aandacht te schenken aan de bijzondere relatie tussen beide landen in de Special Editie Ons Rusland . Bestel nu!

Volgens de Russische president Vladimir Poetin heeft Nederland in strijd met het Verdrag van Wenen inzake diplomatiek verkeer gehandeld. Borodin is als diplomaat onschendbaar, maar hij werd toch gearresteerd. Rusland toont zich ‘misnoegd’ over de arrestatie.

Auto-ongeluk

Bronnen meldden eerder vandaag aan de NOS dat de diplomaat zaterdag naar het politiebureau moest, omdat hij zijn kinderen zou hebben mishandeld. Hij zou onder invloed van alcohol zijn geweest.

De zaak kwam aan het licht nadat de vrouw van Borodin een auto-ongeluk veroorzaakte in Scheveningen, waarbij vier auto's beschadigd raakten.

Russische diplomaat: politie sloeg mij met knuppel

Tom Reijner

Tom Reijner (1986) werkt sinds augustus 2013 op de webredactie

Volg Tom Reijner

Tags

24 reacties

 • 0 0

  Wodka ?

 • 4 1

  Laat me eens raden waar de Russische politie demonstranten mee slaat? En hard. En vaak.

 • 5 0

  Hoe dan ook: hier hebben we twee Russen, een vader en een moeder nota bene, die de reputatie van hoe Russen zich in het buitenland gedragen maar weer eens flink bevestigen: als aso's.

 • 3 4

  @Don Qui
  -------
  U was erbij, zo te zien aan de zekerheid van uw reactie?

  Vergeet niet de diplomatieke onschendbaarheid, die zelfs de VS niet schendt, zolang deze niet is opgeheven door het land van herkomst.
  Teveel vodka is van geen belang in het licht van wat dit incident kan veroorzaken.

  Hopelijk werkt ons gasfornuis nog morgen.

 • 0 0

  De zaak kwam aan het licht nadat de vrouw van Borodin een auto-ongeluk veroorzaakte in Scheveningen, waarbij vier auto's beschadigd raakten??
  Hij zou onder invloed van alcohol zijn geweest.
  En zij niet, glaasje op laat je rijden??

  :-)