Cultuur & Televisie

Fitna nu ook verboden in Brits parlement

door Robin van der Kloor

In navolging van het Europees Parlement heeft nu ook het Britse Parlement PVV-leider Geert Wilders medegedeeld dat hij niet welkom is om zijn anti-Koranfilm Fitna te tonen.

Wilders zou Fitna in principe komende donderdag tonen in het Britse parlement, maar de PVV’er heeft afgelopen weekend te horen gekregen dat de bijeenkomst niet doorgaat.

Protesten
Volgens verschillende media heeft het Britse parlement besloten de vertoning af te gelasten na felle protesten uit de moslimgemeenschap.

‘Het is dieptriest,’ zei Wilders maandag. ‘Het is het zoveelste bewijs dat Europa haar vrijheid aan het verliezen is en zwicht onder islamitische druk en protest.'

Europees parlement
Vorig jaar december ging de vertoning van Fitna in het Europees Parlement ook al niet door. Tot woede van Wilders staken de gezamenlijke fractievoorzitters daar toen een stokje voor.

Wilders is bezig met een internationale tour met Fitna. Hij heeft de film onder meer laten zien in Israël, en gaat nog naar de Verenigde Staten. In Israël had hij veel succes met de vertoning van zijn film.

Haat
Het gerechtshof in Amsterdam bepaalde vorige week dat het Openbaar Ministerie Wilders moet vervolgen voor het aanzetten tot haat en discriminatie van de islam en moslims.

Daarbij gaat het om uitspraken van het Tweede Kamerlid in onder meer de Volkskrant en de film Fitna, die eind maart vorig jaar uitkwam.Tags

48 reacties

 • 0 0

  Waar zijn toch die dappere Britten gebleven!!!! De wereld is bang voor het agressieve islam geloof!! Wilders heeft dat zeer goed gezien en wil Europa hiervoor waarschuwen, onder meer met zijn film Fitna!!! Europa heeft echter helaas geen ruggegraad meer!! Maar ze komen er wel achter, als het helaas te laat zal zijn!!!.

 • 0 0

  Grote democratieën met het vrije woord (zeggen ze) hoog in het vaandel, buigen voor Moslim terreur!
  Laf, Laf, LAF!

 • 0 0

  De "demonisering "van Wilders is in volle gang, na het weg censureren van ; What the world needs to know - op Ytube is het nu de beurt aan FITNA.
  Vergelijkbaar, zo de Duitse overheid zou besluiten de gruwelijke filmbeelden uit WW2 te verbieden, een ongekend schandaal voor onze rechtsorde en vrijheid van meningsuiting.

 • 0 0

  Dit mag, helaas, nauwelijks een verrassing zijn.

 • 0 0

  De "demonisering "van Wilders is in volle gang, na het weg censureren van de bijzonder informatieve serie : What the world needs to know - op Ytube is het nu de beurt aan FITNA.
  Vergelijkbaar, zo de Duitse overheid zou besluiten de gruwelijke filmbeelden uit WW2 te verbieden, een ongekend schandaal voor onze rechtsorde en vrijheid van meningsuiting.