Cultuur & Televisie

'Borsato had The Entertainment Group kunnen redden'

door Roseline Lemoine

Zanger Marco Borsato wist al sinds mei dat het niet goed ging met zijn bedrijf The Entertainment Group (TEG). Hij had het kunnen redden van de ondergang, maar heeft dat niet gedaan.

Dit meldt het AD vandaag. De krant deed onderzoek naar de situatie in de bedrijfstop op basis van vertrouwelijke bronnen en documenten waar de krant inzage in had.

Borsato's advocaat Eric Keyzer bevestigt dat er mogelijkheden waren om het bedrijf nog te redden, maar meldt ook dat de zanger de last niet in zijn eentje kon dragen.

Op 28 mei werd het faillisement van de Belgische tak van TEG al bekend gemaakt. Borsato kwam dit faillisment niet goed uit, de zanger vreesde voor de negatieve publiciteit.

Geldproblemen
Zakenpartner Unico Glorie vertelde eerder op televisie dat Borsato al sinds begin 2009 op de hoogte wordt gehouden van de problemen. Volgens Borsato's advocaat kreeg de zanger pas eind augustus over een klein geldprobleem te horen.

Dinsdag worden de eerste gouden platen van onder andere Borsato en Meeuwis geveild.

Boosdoener
Guus Meeuwis lijkt nu de boosdoener te zijn geweest. Zijn concerten 'Groots met een zachte G' waren een van de meest lucratieve en winstgevende projecten van TEG, hij verliet het bedrijf zondag 13 septemeber.

Hierdoor verliet een grote investeerder het wankelende bedrijf ook en viel het hele reddingsplan in het water.

Investeerder
De investeerder wilde nog wel 6 miljoen euro in TEG steken als Borsato de enige zanger bleef. De zanger ging niet op het voorstel in. Maandag 14 september besloot Borsato dat hij er zelf ook geen zin meer in had. Vandaag en morgen worden de Borsato & Friends concerten gegeven, deze zijn bedoeld om het Symphonica in Rosso concert met Diana Ross te financieren.

Tags

6 reacties

 • 0 0

  Deze zijn bedoelt? Oeps!

 • 0 0

  Wél té gemakkelijk om Guus Meeuwis of anderen de schuld te geven aan de onkunde van een zanger die geen verstand van zaken heeft!!
  En zoals deze week eerder in de media kwam,is de zielige term"Borsatop is alles kwijt"lichtelijk overdreven....als hij in 2 concerten(geholpen door benefiet van collega's) de 4 miljoen onkosten van Diana Ross kan ophalen..wie van ons beseft er dan niet....hoeveel deze zanger normalerwijze binnen haalt?

 • 0 0

  Hij (Borsato)wilde teveel en overal nummer één zijn ook in het filmgebeuren...alleen vergat hij dat men daarvoor een acteur dient te zijn...Nee...geef mij dan Frans Bauer maar..die blijft op zijn eigen plaats staan en is tevreden met wat hij kan en heeft!!

 • 0 0

  Borsato " de zingende coltrui", met vaak gepikte liedjes heeft ons allemaal zand in de ogen gestrooid.Dat dacht ik al toen ik hem op TV eerst zag "huilen" en enkele minuten daarna buiten voor de camera in een intervieuw weer zag lachen.Nagemaakt mannetje die Borsato. Laat die stinkzaak van hem maar eens goed onderzoeken, zodat alle benadeelden middenstanders wel hun centjes krijgen waarnaar Borsato hun nu laat fluiten.

 • 0 0

  Ik krijg sterk de indruk dat deze stagiaire haar artikel mocht plaatsen zonder controle van ervarener redacteuren. Hoe kan het dat ze zomaar zonder wederhoor de heer Glorie (gezien zijn trackrecord een misnomer van jewelste) mag citeren. Al met al roddel en achterklap zonder fiundering. Elsevier onwaardig!