Cultuur & Televisie

NOS doet vanuit Egypte verslag van rellen Tunesië

Arne-Hankel1312 door Arne Hankel

De NOS heeft donderdag gedaan alsof een correspondent verslag deed bij de rellen in Tunesië, terwijl ze in werkelijkheid tweeduizend kilometer verderop in Egypte stond.

Dat ontdekte de Volkskrant.

Protesten
NOS-correspondent Nicole Le Fever maakte gisteren een item in het acht uur Journaal over de protesten in de stad Kasserine in Tunesië.

Na beelden van de protesten met een voice-over van Le Fever, wordt er daarna onergeschakeld naar Le Fever die in een stoffige straat staat. Daarmee suggererend dat ze in Kasserine staat.

Maar in werkelijkheid doet ze een stand-up in Egypte, ongeveer tweeduizend kilometer verderop. Le Fever heeft namelijk nog geen journalistenvisum voor Tunesië.

Misverstand
Volgens plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws Marcel Gelauff ligt het aan een ‘misverstand met de redactie’. ‘Je moet niet de suggestie wekken dat iemand ergens is, terwijl diegene daar niet is.’

Op internet wordt het al een journalistieke doodzonde genoemd.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

NOS doet vanuit Egypte verslag van rellen Tunesië

Arne Hankel

Arne Hankel (1977) werkte van april 2009 tot juli 2013 als webredacteur van Elsevier.

Volg Arne Hankel

Tags

13 reacties

 • 0 0

  Meestal hoor je idd ook nog "dit was Nicole le Fever met een verslag uit ..."

  Slecht NOS !!!

 • 0 0

  Ach de NOS is allang geleden zijn geloofwaardigheid kwijtgeraakt.

  Om een cruciaal voorbeeld te noemen, de eenzijdig anti Israël propaganda. Die zijn hoogtij vierde tijdens de laatste Gaza oorlog.

  Zelfs grote BLUNDERS en FOUTEN die Israël in diskrediet brachten (wat ieder weldenkend mens al wist) werd niet gerectificeerd nadat de waarheid bekent was geworden.

  Nee het NOS journaal is een leugenachtige Linkse propaganda machine en niet de moeite waard om te kijken.

  Helaas scoren ze nog steeds hoog in de kijkcijfers en houden ze zo het volk onwetend van de waarheid.

 • 0 0

  Deze werkwijze is al heel oud en bestaat al sinds de uitvinding van de radio. Het "Achtung achtung, hier spricht Stalingrad" werdt toen ook in Babelsberg opgenomen ipv de werkelijke locatie. Bij de NOS zijn ze echt wel goed in het manipuleren van het nieuws, maar soms gaat het fout en komt er iets aan het licht. Dan heet dat altijd een "misverstand".

 • 0 0

  Altijd al wonderlijk gevonden om bijvoorbeeld een correspondent in Brazilië iets te laten melden over Mexico, Suriname, enz en omgekeerd. De correspondent in kwestie leest vertaalde krantenberichten voor en dat kun je net goed door iemand in Nederland laten doen. Dat scheelt een hoop geld.

 • 0 0

  Bijna iedereen heeft toch dat boek van Joris Luyendijk gelezen, dan kan zoiets toch geen verrassing zijn?