Cultuur & Televisie

Directeur Haags danstheater beschuldigd van fraude

Een danser voor de Dr. Anton Philipszaal
Een danser voor de Dr. Anton Philipszaal

default_avatar door Marlou Visser

Saskia Kriekhaus, directeur van het Lucent Danstheater en de dr. Anton Philipszaal in Den Haag, is op non-actief gesteld. Ze wordt beschuldigd van fraude en dubieuze declaraties.

Dat meldt Omroep West.

Kort geding
Woensdag zou een kort geding plaatshebben, maar de advocaten van Kriekhaus en het theater proberen er onderling uit te komen. Ze ontkent de fraude en zou haar baan terug willen. De directeur wordt tijdelijk vervangen door Dick van der Meer.

Kriekhaus is sinds 2002 directeur en verdient jaarlijks zo’n 150.000 euro. Ze was initiatiefnemer voor onder meer de Haagse Muziek Driedaagse. Kriekhaus was ook voorzitter van de stichting Spuiplein.

In het Lucent Dansthater en de Dr. Anton Philipszaal aan het Spuiplein in Den Haag hebben onder meer dansvoorstellingen, concerten en congressen plaats.

Tags

zie ook

5 reacties

 • 0 0

  Edelachtbare,
  De boekhouder blijkt de tweelingbroer van Jules de Corte.
  De Interne Accountantsdienst van de Gemeente controleerde de cijfers intensief, van binnen en buiten van onderen en van boven bij de meisjes van de Geleenstraat.

 • 0 0

  Weer zo'n zakkenvuller met een uitzonderingspositie ! Als een gewone werknemer geld van de baas verduistert staat hij voor de balie, maar hier niet : hier probeert men er onderling uit te komen en als klap op de vuurpijl wenst mevrouwtje haar baan nog terug ! Bah, klassejustitie wederom, in optima forma !!

 • 0 0

  Het is ook NOOIT genoeg, ze hebben het al beter dan 3/4 van de Nederlanders, maar moeten blijven graaien!! Als het waar blijkt te zijn, weg er mee zonder wachtgeld.....

 • 0 0

  Waarom is de directeur al "opgehangen"? Het zijn beschuldigingen en losse kreten. Hopelijk horen/ lezen we binnenkort de waarheid en de feiten. Wie haar kent, kan dit niet geloven.

 • 0 0

  En wat is er gebeurd? Mevrouw Kriekhaus heeft het geding van het Bestuur gewonnen. Schorsing opgeheven. Terug naar kantoor. Goed gedaan mevrouw!!Het recht heeft gezegevierd. Nu mag het bestuur naar huis, lijkt me.