Cultuur & Televisie

Oud-NRC-journalist Micha Kat opgepakt op Schiphol

shari door Shari Deira

De marechaussee heeft journalist Micha Kat, die onder meer werkte voor NRC Handelsblad, gearresteerd op luchthaven Schiphol. De politie was op zoek naar Kat vanwege verschillende aangiftes van bedreigingen.

De NOS bericht dat Kat dinsdagavond is opgepakt. Hij werkte jarenlang als freelancejournalist voor de NRC en heeft zichzelf benoemd tot ombudsman en beticht de krant van leugens. Na een conflict beschuldigde hij de krant van onrechtmatigheden.

Taakstraf
Kat kreeg later onenigheid met De Telegraaf. Hij gaf zich ten onrechte uit voor medewerker van het dagblad. Hij publiceert tegenwoordig berichten op zijn website Klokkenluideronline. 'De website waarop iedereen elke misstand anoniem aan de kaak kan stellen.'

Kat is vorig jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur waarvan de helft voorwaardelijk voor het met de dood bedreigen van verslaggever Bart Mos van De Telegraaf. Na deze bedreiging werd hij door journalistenbond NVJ geschrapt als lid.

Bekladden
Kat is dit jaar veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke celstraf voor het bekladden van het huis van een topambtenaar van Justitie. Kat, die in Laos woont, was niet bij het proces aanwezig.

Er ligt nog zo'n 250.000 euro aan dwangsommen voor Kat in Nederland. Bovendien zijn er tientallen aangiften gedaan door agenten, officieren van justitie en journalisten voor smaad, laster, bedreiging en uitlokking op de website van Kat.

Oud-NRC-journalist Micha Kat opgepakt op Schiphol

Shari Deira

Shari Deira (1986) werkt sinds maart 2011 op de webredactie.

Volg Shari Deira

Tags

16 reacties

 • 0 0

  Ach jee is ook wel makkelijk zo he als je de leiding bij justitie hebt of niet meneer Joris Demmink ja want deze hoge topambtenaar is al meer als 16 jaar verdacht van kindermisbruik

 • 0 0

  Kat hanteert een rare stijl maar ik denk dat hij vaker gelijk heeft dan aangenaam is. Hij heeft in de Chipshol zaak en ook in de zaak van pedofiele neigingen beschuldigde justitie topaap (Demmink) volgens mij gewoon gelijk. Samen met Wim Dankbaar heeft hij ook diep gegraven in de moordzaak Marianne Vaatstra. Kijk maar eens bij Dankbaar's site recht is krom. Huiveringwekkend... NL is corrupter dan wij weten.

 • 0 0

  Tja, Kat klaagt de echte schoften (het gebefte) aan. Dapper en terecht, maar wel een tegenstander zonder scrupulus.

 • 0 0

  Kat heeft als geen ander de deksel van de beerputten die Oranje en Justitie heten gelicht dús wordt keihard aangepakt door de kruipende hielenlikkers. Go, go Micha!! Steun hem mensen!

 • 0 0

  Zo gaat het met mensen die de waarheid durven schrijven en zeggen over allerlei HOGE PIETEN bij het O.M. en de ELITE die vaak niet deugen, dan wordt je de mond gesnoerd, of ze bergen je op in een inrichting.
  Zie klokkenluideronline kan je van alles over hem lezen.