Cultuur & Televisie

Uitgebreide rondleiding door Witte Huis vanaf computer

door Nelleke Groot

Sinds kort is het mogelijk om met Google Streetview zelf door het Witte huis te lopen. Niet alle gangen en kamers zijn toegankelijk, maar de beelden geven een leuk inkijkje in de woonomgeving van de Amerikaanse president.

Een van de te bezichtigen kamers is de beroemde China Room. Hier staat een collectie Chinees porselein tentoongesteld, verzameld door verschillende Amerikaanse presidenten, onder wie Bill Clinton.

Boeken
Schuin hiertegenover is een leeskamer. Door in te zoomen op de boekenkasten is het mogelijk enkele titels te lezen. Zo heeft Barack Obama onder andere 'The wars of Watergate' en verschillende jaarboeken van Yale University, de universiteit die hij bezocht, in zijn kast staan.

De foto's zijn gelijktijdig gemaakt met foto's voor het Google Art Project. Hierdoor is het ook mogelijk om een aantal kunstwerken zeer gedetailleerd te bekijken, bijvoorbeeld een schilderij van George Washington.

De tour maakt onderdeel uit van Obama's project om het Witte Huis toegankelijker te maken.

Een snelle rondleiding door het Google Art Project

Tags

0 reacties