economie Premium Corner

Hoe het gasgeld uit de Nederlandse staatskas verdween

Door Syp Wynia - 07 december 2015

Nu we het er toch over hebben: 2015, dat is natuurlijk het jaar van Griekenland. Eind 2014 ging het daar economisch eindelijk beter, maar de vooruitgang werd op het spel gezet door ingelaste verkiezingen.

Die werden gewonnen door de extreem-linkse partij Syriza van de nieuwe premier Alexis Tsipras. Die maakte een half jaar ruzie met zijn Europese en IMF-geldschieters over een miljard of 10 waarop hij dacht recht te hebben.

Laden…

Wie slim is, leest vérder.

Houd uw kennis op peil en uw opinie scherp met Elsevier Digitaal voor slechts 1 euro per week:

  • Toegang tot alle Elsevier artikelen via onze site én app
  • Ruim 70 premium artikelen per week
  • Profiteer nu van ruim 60% korting
  • Abonnement stopt automatisch

Verder lezen?

U heeft momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier lezen? Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding en sluit vandaag nog een abonnement af. U leest Elsevier Digitaal al voor slechts € 4 per maand. Abonnement stopt automatisch.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw inloggen

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier kunnen reageren.