Economie

Fiscus werkt zaterdag om klachten weg te werken

door Administrator

Volgende maand werkt de belastingdienst ook op zaterdag om Nederlanders te helpen bij het regelen van de huur- en zorgtoeslag. Reden is het hoge aantal klachten.

Sinds de toeslagen zijn ingevoerd is de belastingdienst verantwoordelijk voor de afhandeling. Dat betekent veel extra werk, en problemen.

Klachten
Volgens Alex Brenninkmeijer, de Nationale Ombudsman die dinsdag zijn jaarverslag over 2006 (pdf) aan Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) aanbood, stijgt het aantal klachten van burgers over de overheid sterk.

Vooral de belastingdienst zorgt voor problemen, en dan vooral vanwege de slechte afhandeling van de toeslagen. De toeslagen worden niet uitgetaald en brieven worden niet of laat beantwoord.

Om die problemen aan te pakken, gaan de medewerkers van de belastingdienst in april ook op zaterdag aan de slag. Dat zou al zijn besloten voordat de kritiek van de ombudsman naar buiten kwam.

Fiscus werkt ook op zaterdag (video RTL Nieuws)

Door Jan Kooistra


Naar de homepage

Tags

Eén reactie

  • 0 0

    wat had men ons ook al weer beloofd? Het zou toch allemaal makkelijker worden?
    Eerst staken en dan overwerken om de achterstand in te lopen? hahahaha dat ga ik ook eens doen. Wat is de zaterdag toeslag van die mensen? 130 150 % ? wel extra belasten svp.