Economie

TNT Post sluit akkoord met vakbonden; minder ontslagen

Jeroen-1312 door Jeroen Langelaar

TNT Post heeft een principeakkoord gesloten met de vakbonden over het beperken van het aantal gedwongen ontslagen vanwege de aangekondigde reorganisaties bij het bedrijf. Het zou nu nog gaan om een kleine 3.000 ontslagen.

De vakbonden hebben gemeld af te zien van verdere acties, meldde TNT donderdag vroeg.

Gedwongen
Door de reorganisatie, die noodzakelijk zou zijn vanwege de dalende postvolumes, vervallen 11.000 banen onder de productiemedewerkers van de onderneming.

Uitgaande van natuurlijk verloop zouden er naar verwachting 4.500 gedwongen ontslagen aan de orde zijn. 'Dit aantal wordt nu gereduceerd door 1.700 banen te behouden bij onder meer de Auto Unit en bij de Pakketservice van TNT Post,' aldus de onderneming.

Tijdelijk werk
Verder heeft TNT Post toegezegd de mogelijkheden te bekijken om bij toekomstige organisatieveranderingen bij het Auto-onderdeel nog eens tweehonderd banen te behouden. Ook biedt het concern aan driehonderd medewerkers tijdelijk werkgelegenheid tot eind 2013.

Een woordvoerder van TNT wil het concrete aantal gedwongen ontslagen niet noemen. Ze wijst daarbij op de tijdelijke werkgelegenheid en de tijdsduur van het traject. 'Je kunt het niet één op één zeggen, maar je hebt natuurlijk de rekensom van 4.500 min 1.700.'

TNT Post sluit akkoord met vakbonden; minder ontslagen

Jeroen Langelaar

Jeroen Langelaar (1986) werkte van maart 2010 tot maart 2013 als webredacteur voor Elsevier.

Volg Jeroen Langelaar

Tags

2 reacties

  • 0 0

    Zolang die blauwe dingen in mijn brievenbus gestopt worden mogen zij van mijn staken...

  • 0 0

    Nu hopen dat ook het FNV weer de post gaat versturen via tnt post, want men krijg veel contrubutie binnen elke maand n.l 1.2 mil leden maal doe dit zelf uitrekenen