Economie

Paniek ING, klanten melden mysterieuze afschrijvingen

Servaas door Servaas van der Laan

Bij ING heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een grote storing voorgedaan die problemen heeft veroorzaakt bij de verwerking van het betalingsverkeer. Op internet stromen de bezorgde reacties binnen van rekeninghouders die opeens een negatief saldo hebben.

Op facebook en Twitter klagen veel rekeninghouders over mysterieuze afschriften die ze niet kunnen verklaren.

'Gaat wat mis bij ING, is bij mij ook 900 afgehaald en mn moeder staat 250 in de min, want ze kan niet in de min staan.,' zegt een gedupeerde op Facebook. Binnen korte tijd was de hashtag #StorING trending op Twitter.

 

Saldo klopt

Een woordvoerder van ING meldt aan elsevier.nl dat de saldi wel kloppen, maar dat de afschrijvingen nog niet allemaal worden getoond op MijnING.nl. Dit zou het verschil moeten verklaren tussen de afschriften en het saldo.

Ook klagen mensen dat ze bij de winkel staan en niet meer kunnen pinnen. De toegang tot internetbankieren is op dit moment tijdelijk buiten gebruik.

Rabobank

Toeval of niet, maar ook Rabobank kampt woensdag met een storing. Voor zover bekend zijn hier geen onverklaarbare bedragen bij klanten afgeschreven. Volgens een woordvoerder gaat het bij de Rabobank om een betrekkelijk kleine storing bij een van de servers die niets met de ING te maken heeft.

Wat de storing bij ING heeft veroorzaakt is niet duidelijk. Een 'hack' van buitenaf wordt niet uitgesloten.

Cyberoorloog

'Inlichtingendiensten vrezen aanvallen op Amerikaanse bedrijven, die de economie van het vrije westen lam zal leggen. Minister van Defensie Leon Panetta waarschuwt al voor een 'cyber-Pearl Harbour'' Lees de weblog van Marcel Duyvestijn

Paniek ING, klanten melden mysterieuze afschrijvingen

Servaas van der Laan

Servaas van der Laan (1984) werkt sinds mei 2012 als online redacteur bij Elsevier.

Volg Servaas van der Laan

Tags

9 reacties

 • 0 0

  Het zal ING weer eens niet zijn...
  Losers.

 • 0 0

  Blij,dat ik op tijd een andere bank genomen heb.Niets dan narigheid gehad bij ING.

 • 0 0

  En gisteren was het de hele ochtend niet mogelijk om te internet bankieren bij de ABN/AMRO vanwege een storing.....

  In 2 dagen bij 3 banken een storing??!

  Op dezelfde dag dat mijn inkomsten op mijn bankrekening staan betaal ik alle rekeningen en haal de volgende dag het restant er contant af.
  Zeker is zeker...
  0,0 vertrouwen in overheid en banken.

 • 0 0

  Bij mij zijn de gereserveerde afschrijving 2x geboekt. Shame.

 • 0 0

  ach ing de bank die wij nederlanders gered hebben van de ondergang die bank gaat per 1 mei as geen stortingen van bv huur en energie meer doen ik kreeg te horen contant storten is te duur en daar stoppen we maar gewoon mee u moet maar naar het gwk, ik kan niet innternetbankieren nou dan moest ik maar een rekening openen dan kon ik 5x per jaar gratis storten en de andere 7 maanden moet je dan betalen,maar ik wil me niet laten dwingen ik wil gewoon contant kunnen storten!!