BOEKEN

 

Bestel ook de Toprecepten editiesTer Herinnering uitgaven, Speciale Edities, STIJL-edities of de STIJL-gidsen

 

Fik Meijer: Denken over Carthago. De erfenis van Duilius
De Huizinga-lezing 2014 van Fik Meijer: ‘Denken over Carthago. De erfenis van Duilius’ Emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis Fik Meijer (1942) laat in zijn Huizinga-lezing zien hoe het denken van de Romeinen over de Carthagers zich ontwikkelde vanaf het moment dat Gaius Duilius hun in 260 v. Chr. een nederlaag in een zeeslag toebracht en hoe de Romeinen niet alleen winnaar op het slagveld werden, maar ook in de beeldvorming.
€ 12,50 Bestel nu >

 

 

De Bernhard-interviews
In de bundel De Bernhard-interviews, die op 1 december verschijnt ter gelegenheid van zijn tiende sterfdag, zijn twaalf gesprekken van Elsevier met prins Bernhard verzameld. Bernhard van Lippe-Biesterfeld (1911- 2004) trouwde in 1937 met prinses Juliana. Gedurende een tijdspanne van vier decennia vertelde hij Elsevier over zijn jeugd, over ‘zijn’ Wereld Natuur Fonds en zijn liefde voor de jacht, over politieke keerpunten en over de band met zijn vrouw Juliana.
€ 14,95 Bestel nu >


Stephen E. Lucas: The Act of Abjuration
The Act of Abjuration. De vertaling van het Plakkaat van Verlating Koning Willem-Alexander citeerde eruit in zijn Inhuldigingstoespraak en president Barack Obama bekeek het origineel tijdens zijn bezoek aan het Rijksmuseum afgelopen maart. Het Plakkaat van Verlating uit 1581 geldt als de Nederlandse Onafhankelijkheidsverklaring en stond model voor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring van 1776.
€ 9,95 Bestel nu >

 

George van den Bergh: Wat te doen met anti-democratische partijen?
Wie met geweld een democratie omver wil werpen, zal zich moeten verantwoorden tegenover de rechter. Maar wat wacht politici die binnen de kaders van de wet strijden voor het einde van de democratie?
Met een indrukwekkend betoog legde George van den Bergh, telg uit de familie die aan de basis stond van Unilever, in 1936 het fundament voor de discussie over de vraag: hoe voorkomt een democratie haar eigen afschaffing?
€ 14,95 Bestel nu >

Gertjan van Schoonhoven: Enkele reis Nederland
Met analyses en reportages over de import van armoede, het isolement van de gewone Nederlander en de toenemende invloed van de islam blijft Elsevier het thema op de voet volgen, ook als het een geaccepteerd gespreksonderwerp lijkt te zijn geworden. De voor deze bundel geselecteerde stukken geven een helder en gedetailleerd beeld van hoe immigratie sinds 1986 van Nederland een ander land maakte. 
€ 14,95 Bestel nu >

 

Jelte Wiersma: Heimweeland
Heimweeland Reportages over de strijd van Nederlanders tegen verandering. Zes jaar lang zwierf verslaggever Jelte Wiersma voor Elsevier door Nederland. Hij bestudeerde de effecten van het voortdurende geëxperimenteer door bestuurders met Nederlanders en hun omgeving. 
€ 14,95 Bestel nu >

 

Syp Wynia: Achter de dijken
In Achter de dijken zijn 27 van de beste essays gebundeld die Syp Wynia schreef voor Elsevier. Samen vormen ze een compacte geschiedenis van het moderne Nederland. Over gelijkheid en de naijlende jaren zestig.
€ 14,95 Bestel nu >
  
  

 

Frans Timmermans: De oostgrens van Europa
Minister Frans Timmermans zet zijn langetermijnvisie uiteen op het Europese en Nederlandse veiligheidsbeleid in het licht van de geopolitieke ontwikkelingen aan de oostgrens van de Europese Unie. Deze uitgave bevat de uitgebreide en geannoteerde tekst van de H.J. Schoo-lezing.
€ 10,00 Bestel nu >
  
  

 

 

ongehoorzame hondHitlers ongehoorzame hond
Met veel oog voor detail en een levendige pen schreef Robert Stiphout voor Elsevier reportages over zowel vergeten als beroemde voorvallen uit de vaderlandse geschiedenis. De 31 hoofdstukken in dit boek vormen een verrassende, spannende en altijd verhelderende hink-stap-sprong door onze geschiedenis.
€ 14,95 Bestel nu >
  
  
  
  
Gevelde eiken
Vlak voor de dood van De Gaulle sprak de Franse schrijver en politicus André Malraux – hij was minister van Cultuur onder De Gaulle – met de oud-president over zeer uiteenlopende onderwerpen: kunst, geschiedenis, Napoleon, politiek, oorlog, premier in oorlogstijd Georges Clemenceau, filosofie en Frankrijk. Het is als lezer een genot om naar deze twee wijze mannen te luisteren. € 19,95 Bestel nu >

 

AdelaarsDe Adelaars van het Witte Huis
In dit boek zijn de biografieën gebundeld die Amerika-kenner Rik Kuethe schreef van alle ministers van Buitenlandse Zaken sinds de Tweede Wereldoorlog: van de briljante Henry Kissinger tot de doortastende James Baker en de onvermoeibare Hillary Clinton.
€ 14,95 Bestel nu >

 

 

Vervlogen Visioenen
Vervlogen visioenen
Elsevier-redacteur Syp Wynia was als scholier al gefascineerd door Europa, maar een Europa-gelovige is hij nooit geworden. Zijn scherpe observaties over de Europese Unie en zijn kritische analyses trekken veel aandacht. In Vervlogen Visioenen zijn de beste stukken verzameld die Wynia sinds 1997 in Elsevier heeft gepubliceerd over de Europese eenwording en de rol van Nederland daarin.
€ 16,95 Bestel nu >
 
Spanning in EuropaDe geboortepapieren van Nederland
Dit boek bevat – in hedendaags Nederlands – de drie belangrijkste en misschien wel meest revolutionaire geschriften uit de Nederlandse geschiedenis: de Unie van Utrecht uit 1579, de Apologie van Willem van Oranje uit 1581 en het Plakkaat van Verlating uit 1581. De geboortepapieren van Nederland telt 224 pagina's.
€ 14,95 Bestel nu >


Spanning in EuropaSpanning in Europa
De beste en mooiste interviews die Elsevier sinds de jaren zestig publiceerde over de Europese Unie. Ze illustreren de spanning tussen de Brusselse ambities en de binnenlandse scepsis. Van Sicco Mansholt tot José Manuel Barroso. Spanning in Europa telt 288 pagina's.
€ 14,95 Bestel nu > Economen
Hét verhaal van de economische crisis aan het begin van de 21ste eeuw moet nog worden geschreven. Maar Elsevier bundelde alvast de interviews met 33 vooraanstaande economen zoals die sinds begin van deze eeuw in het weekblad verschenen. Alleen al de chronologische volgorde maakt duidelijk: ook bij het begrijpen van de economische crisis is sprake van voortschrijdend inzicht.
€ 14,95 Bestel nu > 

Elsevier Stijlboek
Wat in Elsevier staat, moet begrijpelijk, bondig, foutloos en aantrekkelijk zijn geformuleerd. Het doel is leeslust, geen leeslast. Deze uitgangspunten zijn in 2004 uitgewerkt in een intern instructieboek voor de redacteuren en medewerkers van het weekblad. Op veler verzoek is van deze gids een uitgave gemaakt die door iedereen te raadplegen is. Voor deze nieuwe druk is dit Stijlboek sterk uitgebreid en geheel herzien. Voor het gemak van de gebruiker is de inhoud alfabetisch geordend. € 14,95 Bestel nu > 


 
Gerlof Leistra: Nieuwe moordverhalen
Met oog voor detail beschrijft Gerlof Leistra, misdaadverslaggever van Elsevier, moordzaken in alle hoeken van het land. In Nieuwe moordverhalen zijn alle categorieën vertegenwoordigd: partnermoord, kindermoord, oudermoord, moorden bij ruzies, liquidaties, roofmoord en seksuele moord. Deze bundel bevat de 32 beste reconstructies uit Elsevier.
€ 14,95 Bestel nu > 

 

Handboek Minister
De lang geheim gehouden instructies aan bewindslieden, ook wel het 'Blauwe boek' genoemd, zijn eindelijk in boekvorm beschikbaar. Het ‘blauwe boek’ bevat alle regels waaraan ministers en staatssecretarissen zich moeten houden.  Ook komt hun verhouding tot de Koning, de Tweede Kamer en de Raad van State aan de orde. En de vraag hoe ze zich moeten gedragen in hun contacten met de Europese Unie. 
€ 14,95 Bestel nu >

 

Te wapen!Eric Vrijsen: Te Wapen!
Voor Elsevier schrijft Eric Vrijsen onder meer over het Haagse defensiebeleid. Naast de politieke kant is hij ook geïnteresseerd in de praktijk op de grond, in de lucht en op zee. De afgelopen tien jaar reisde Vrijsen geregeld mee in het spoor van Nederlandse soldaten, bijvoorbeeld om te achterhalen hoe het eraan toegaat aan boord van een onderzeeboot in de Perzische Golf en hoe Nederlandse schepen piraten opjagen voor de kust van Afrika. In Te wapen! zijn Vrijsens beste reportages en reconstructies over de Nederlandse krijgsmacht gebundeld. Een spannend, diepgravend en buitengewoon goed geïnformeerd boek. € 14,95 Bestel nu >

 

Petra ter Doest: Publiceren over jezelf
Door de komst van internet en sociale media kan iedereen over zichzelf publiceren. Je ontkomt er zelfs nauwelijks meer aan. Maar hoe pak je dat aan? Waaraan moet een sterk profiel op LinkedIn eigenlijk voldoen? Door wie wil je gevonden worden? Hoe voorkom je dikdoenerij? Welke fouten moet je vooral niet maken? Wat is de etiquette? En wat is effectief? In Publiceren over jezelf beantwoordt Petra ter Doest, een ervaren trainer als het gaat om hoe je je moet presenteren op de sociale media, al deze vragen. € 14,95 Bestel nu >

 

W.O.J. Nieuwenkamp: Bali, toen het nog een paradijs was
Wijnand Otto Jan Nieuwenkamp (1874-1950) was een grafisch kunstenaar en illustrator, schilder, architect, schrijver, etnoloog, ontdekkingsreiziger en verzamelaar van Oost-Aziatische kunst. Hij maakte talrijke reizen, voornamelijk naar Bali en andere eilanden van de Oost-Indische archipel. Van die reizen deed hij verslag in Elsevier’s Geïllustreerd Maandschrift, in de vorm van verhalen die hij zelf schitterend illustreerde. Deze bundel bevat daarnaast stukken over Nieuwenkamp uit Elsevier’s Geïllustreerd Maandschrift€ 19,95 Bestel nu >

Gerry van der List: Gezond verstand
Intellectuelen hebben veel politieke schade aange­richt. In hun studeerkamer bedachten zij wereldvreemde theorieën die geheel voorbijgingen aan de weerbarstige werkelijkheid. Gelukkig zijn er ook steeds politieke denkers geweest die het vaandel van het gezond verstand hooghielden. Gezond verstand bevat 24 helder geschreven por­tretten van zulke denkers en een analyse van hun belangrijkste intellectuele bijdrage aan de ontwikkeling van een vrije samenleving. Een eerbetoon aan wijze, dappere filosofen met inspirerende denkbeelden.
€ 14,95 Bestel nu >

 

Mark Rutte: Nederland bij de tijd: verandering én zekerheid
Van de hightech-campus in Eindhoven tot de agrarische kennis in Wageningen. In de vijfde H.J. Schoo-lezing stak premier Mark Rutte (VVD) vooral de loftrompet over de vaderlandse kenniseconomie. Maar ondanks de goede basis, zal Nederland moeten veranderen en meegaan in de technologische en geopolitieke veranderingen die de samenleving de komende jaren zullen treffen. Deze uitgave bevat de uitgebreide en geannoteerde tekst van de H.J. Schoo-lezing. € 9,95 Bestel nu >
 

Frits Bolkestein: Ideeën en werkelijkheid
Deze bundel bevat de teksten die zijn uitgesproken op het besloten colloquium ‘Ideeën en werkelijkheid’, dat werd gehouden ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Frits Bolkestein. De drie voornaamste thema’s die in het boek aan de orde komen, zijn immigratie, de Europese Unie en ontwikkelings­samenwerking. € 9,95 Bestel nu >

 

TAALAMUSES
Sinds 2001 verzorgt René van Rijckevorsel een taalrubriek voor Elsevier Stijl (tot en met 2009 Elsevier Thema geheten). In zijn stukjes ontleedt hij alledaagse begrippen uit de wereld van onder meer mannen- en vrouwenmode, wonen, luxe, carrière, de onderwerpen die in Stijl aan bod komen. In de meeste bijdragen is de achterliggende gedachte: waarom gebruiken wij in het Nederlands juist dit begrip? Zo leest u onder andere over de herkomst van de woorden divan, roadster & lingerie. € 14,95 Bestel nu >

De Inhuldigingsrede van koning Willem-Alexander - Nu al 2e druk!
De Inhuldigingsrede van een nieuwe Koning of Koningin geeft vaak goed de persoonlijkheid van de monarch weer. In deze geïllustreerde bundel zijn behalve de Inhuldigingsrede van koning Willem-Alexander ook die van zijn zes voorgangers opgenomen. € 6,95 Bestel nu >
Hugo Camps: Ongezouten
‘De meeste columnisten in dit boek raspen op hun eigen manier de tijdgeest,’ schrijft Hugo Camps in zijn voorwoord bij deze bundel. In Ongezouten zijn 32 gesprekken bijeengebracht die Hugo Camps tussen 1994 en 2010 had met collega’s van diverse pluimage, zoals Bas Heijne, Pim Fortuyn, Jan Mulder, Remco Campert, Max Pam, Jan Blokker, Paul Cliteur, Martin Bril, M. Februari en J.L. Heldring. € 14,95 Bestel nu > 

 

Robert Stiphout: De bloedigste oorlog
Het vergeten bataljon Nederlandse militairen in Korea
De Korea-oorlog (1950-1953) was de eerste vredesmissie waar Nederland aan deelnam en is nog altijd de bloedigste: van de eerste lichting Korea-gangers raakte bijna een op de drie gewond of sneuvelde. Ondanks het belang en de grote verliezen is dit een vergeten oorlog geworden. Van € 19,90 voor € 14,95 Bestel nu > 

 

Wat is een natieErnest Renan: Wat is een natie? - Nu al 2e druk!
Vertaald, ingeleid en geduid door Coos Huijsen en Geerten Waling
Volgens de Franse historicus ­Ernest Renan (1823-1892) bestaat een natie alleen als inwoners de wil hebben om bij elkaar te horen. Dit boek biedt een moderne vertaling en de oorspronkelijke tekst van Ernest Renans beroemde lezing uit 1882: Qu’est-ce qu’une nation? Het voorwoord is van Bas Heijne. € 9,95 Bestel nu >

 

De OranjesNu al 3e druk!
Verrassende feiten over ons koningshuis
De Oranjes is samengesteld onder redactie van Arendo Joustra, hoofdredacteur Elsevier. Het boek bevat talloze lijstjes, namen en feiten over ons Koningshuis. Frivole lijstjes, serieuze lijstjes, officieuze lijstjes, formele lijstjes, nutteloze lijstjes, politiek correcte en incorrecte lijstjes. € 14,95 Bestel nu > 

 

Hugo Camps: Demarrage in geluk
Interviews met wielerhelden
'Alle wielrenners lijken op elkaar. Rennerskoppen zijn antieke gezichten, gebeiteld uit het landschap. De gezichten doen er eigenlijk niet toe. Generaties ook niet. Erik Dekker was uit de verte een kopie van Jan Raas. In wijlen Gerrie Knetemann herkende je de zadelzit van Cecco Moser.' Dat schrijft Hugo Camps in zijn inleiding voor het boek Demarrage in geluk. In de loop der jaren interviewde hij voor Elsevier de helden uit het peloton. In dit boek zijn 35 van deze interviews gebundeld. € 8,95 Bestel nu >

Walter Bagehot: De magie van de monarchie
De opvattingen van Walter Bagehot (1826-1877) over de Britse monarchie spelen nog steeds een niet te onderschatten rol in het Nederlandse staatsrecht. Aan hem zijn onder meer de drie rechten van een monarch ontleend; het recht om aan te moedigen, te waarschuwen en geïnformeerd te worden. In deze tweetalige uitgave van Bagehots beroemde essay over de monarchie uit 1865 is ook de beschouwing opgenomen die de latere premier Nicolaas Pierson in 1877 over Bagehot schreef. Dit boek zal half maart verschijnen, maar u kunt het nu alvast bestellen. € 12,95 Bestel nu > 

Lekker eten
Interviews met chef-koks en restaurateurs
Wie een hoge witte muts draagt en een buis en een sloof aan heeft, kan tegenwoordig de blits maken. Er zijn dan ook komedianten die dat doen, en de niet serieuze pers noemt deze poseurs vervolgens topkoks. Om diepte te geven aan en kennis te nemen van wat zich achter het formuis afspeelt, zonder kermis en kletspartijen, zonder sterretjes en celebrity's, zijn in Elsevier in de loop der tijd interviews met echte chefs verschenen, die in deze bundel worden gepresenteerd. € 9,50 Bestel nu >

Zoetzuur

Syp Wynia: Zoetzuur
Door cijfers en feiten op een rijtje te zetten analyseert Syp Wynia in zijn wekelijkse columns in Elsevier hoe politiek en pressiegroepen elkaar een handje toesteken, zonder dat zij zich bekommeren om het belang van de Nederlandse burger. In Zoetzuur zijn zesenzestig spraakmakende columns gebundeld die Wynia tussen het voorjaar van 2002 en de zomer van 2006 in Elsevier publiceerde. €9,50 Bestel nu >Op reis deel 2Cees Nooteboom: Op reis - Deel 2 - Nu al 2e druk!
Alle verhalen uit Elsevier: 1986-2007
Na de eerste succesvolle bundeling van de reisverhalen die Nooteboom tussen 1957 en 1960 voor Elsevier schreef, zijn in dit tweede deel van Op reis alle verhalen samengebracht die tussen 1986 en 2007 in het weekblad verschenen.
€ 14,95 Bestel nu >
   

 
Cees Nooteboom: Op reis - Deel 1 - Nu al 2e druk!
Alle reisverhalen uit Elsevier: 1957-1960
Nadat Cees Nooteboom een roman en een dichtbundel had uitgebracht, begon hij in 1957 voor Elseviers Weekblad reisverhalen te schrijven. In Op reis zijn voor het eerst alle verhalen gebundeld die Cees Nooteboom tussen 1957 en 1960 voor Elsevier schreef. In de bundel is ter inleiding ook een interview met Nooteboom opgenomen dat Hugo Camps in 2011 met de auteur had. € 14,95 Bestel nu >

 
Arendo Joustra: Vier relaties van Beatrix
In dit geïllustreerde boek zijn vier beschouwingen gebundeld die Elsevier-hoofdredacteur Arendo Joustra schreef over de relatie van koningin Beatrix met minister-president Ruud Lubbers, de toekomst van de monachie in de Europese Unie, het lot van de prins-gemaal en het rationele belang van de Koningin voor de Nederlandse natie. € 12,95 Bestel nu >

 

 
Beatrix: Alle 33 Kersttoespraken
De persoonlijke redes van Koningin Beatrix
'In mijn kerstgroet kan ik niet méér doen dan enige persoonlijke gevoelens en gedachten weergeven', zo sprak koningin Beatrix op 25 december 1980. Deze bundel bevat de volledige tekst van alle 33 Kersttoespraken van koningin Beatrix. Het zijn de meest persoonlijke redes die Beatrix als Koningin heeft uitgesproken; er kwam geen politicus aan te pas.
€ 14,95 Bestel nu >


Beatrix: Alle 33 Troonredes
Prinsjesdag onder Koningin Beatrix
Deze geïllustreerde bundel van 330 pagina’s bevat alle 33 Troonredes die koningin Beatrix heeft uitgesproken gedurende haar regering van ruim drie decennia. Hieraan zijn historische beschouwingen toegevoegd over zowel de Troonrede als Prinsjesdag. € 17,95 Bestel nu > 

 

Gerry van der List: Katholiek - Nu al 5e druk!
Verhalen over Rooms Nederland, toen en nu, door Gerry van der List
De tragische kardinaal Simonis, de vliegende non Anima Christi, de hoogste Nederlander in het Vaticaan Karel Kasteel, de zwaarmoedige kwajongen Antoine Bodar: zij komen allen aan bod in Katholiek. De bundel schetst een beeld van de botsing tussen traditie en moderniteit binnen de grootste godsdienst van Nederland. € 14,95 Bestel nu >

 

Piet Burger: Cryptogrammen 
Een handleiding
Puzzelmaker Piet Burger (1929-2009) werd wel de 'koning van het cryptogram' genoemd. Hij verzorgde drie decennia lang de puzzelrubriek van Elsevier. In 1978 verscheen zijn prachtig geschreven handleiding voor oplossers van cryptogrammen, dat extra aantrekkelijk was vanwege de opgenomen 28 puzzels. Dit boek bevat facsimile de volledige tekst van Burgers boek Cryptogrammen. Leed… vermaak…uit 1978. Toegevoegd zijn een interview met de auteur uit 2002 en de necrologie die bij zijn overlijden in Elsevier verscheen. € 14,95 Bestel nu >  

Eric Vrijsen: Crash
Vliegtuigongelukken en hoe u ze overleeft
In Crash zijn Vrijsens beste stukken over vliegveiligheid gebundeld. Niet alleen de reconstructies van beruchte vliegtuigongelukken, maar ook de verhalen waarin de oorzaak van een ramp aan de hand van onderzoek wordt ontrafeld. Daarnaast bevat dit boek enkele nieuwe stukken over de razendsnelle ontwikkelingen op het terrein van veiligheid in de luchtvaart. € 14,95 Bestel nu >

 

 
Instructions for American Servicemen in Dutch Indonesia during World War II
- Nu al 2e druk!
Dit Engelstalige geïllustreerde reisgidsje uit 1944 is tijdens de Tweede Wereldoorlog gemaakt voor Amerikaanse militairen die Nederlands-Indië moesten veroveren op de Japanners. Het paste in de borstzak van hun uniform, maar deze speciale heruitgave is fraai gebonden en kreeg een mooie omslag
€  9,95 Bestel nu >

 
Rik Kuethe: De eeuwige drenkeling
En andere waargebeurde verhalen
Als diplomaat en journalist was Frederik Philip Kuethe getuige van grote politieke momenten waar ook ter wereld. Maar steeds hield hij oog voor het persoonlijk drama of geluk daarachter. Met een talent voor bijzondere ontmoetingen deed hij de vreemdste ervaringen op. € 12,95 Bestel nu >
Bekijk de video met Rik Kuethe.

 

C.K. Elout: De eerste interviews
De negentiende-eeuwse vraaggesprekken van een journalistiek pionier
In deze bundel zijn interviews opgenomen die Elout tussen 1896 en 1898 maakte met Kamerlid en priester Herman Schaepman, oud-minister Samuel van Houten, generaal Karel van der Heijden, senator Abraham Carel Wertheim en hoofdredacteur van de Arnhemsche Courant Gerard Keller. € 14,95 Bestel nu > 

 

Rik Kuethe: Alle 44 Amerikaanse Presidenten- Nu al 7e druk!
Met een beschrijving van hun leven en hun relatie met Nederland

Amerika-kenner Rik Kuethe biedt met zijn speelse pen een boeiend inzicht in leven en werk van alle presidenten van de Verenigde Staten. Voor deze zesde druk zijn alle biografieën herzien en herschreven. Een terugblik op de eerste termijn van Barack Obama ontbreekt uiteraard niet. €14,95 Bestel nu >Jan Breman: De Tuinman van Aden - Nu al 2e druk!
Losse ontmoetingen
De tuinman van Aden bevat de geestige, ontroerende, (en soms spannende) herinneringen van de schrijver en diplomaat Jan Breman aan uiteenlopende ontmoetingen in uiteenlopende oorden. Van het Italië onder Mussolini tot de Leidse universiteit begin jaren vijftig. Van de jungle in Nederlands-Indië tijdens de politionele acties tot de permafrost aan de noordelijke rafelrand van Canada. € 14,95 Bestel nu >

 
Paul de Hen: Op Financiën 
Alle naoorlogse minsters van Financiën
Sinds de kredietcrisis en de eurocrisis is de nationale geldopzichter alleen maar belangrijker geworden, en zichtbaarder. Miljoenen kijken hem dagelijks op de vingers en wegen zijn woorden op een goudschaaltje. Elsevier-medewerker Paul de Hen bundelt in Op Financiën zijn levensbeschrijvingen van alle naoorlogse Nederlandse ministers van Financiën: van Piet Lieftinck tot en met Jan Kees de Jager. € 14,95 Bestel nu >


Thierry Baudet
: Pro Europa, dus tegen de EU - Nu al 4e druk!
H.J. Schoo-lezing 2012
In de H.J. Schoo-lezing, die Elsevier jaarlijks houdt ter nagedachtenis aan voormalig hoofdredacteur Hendrik Jan Schoo (1945-2007), schetst Baudet een alternatief voor de Europese Unie dat meer recht doet aan de democratie en de culturele diversiteit van het continent. Dit boek is een uitgebreide, geannoteerde en geïllustreerde weergave van die lezing. € 5,00 Bestel nu >


Marijke Hilhorst: De opgewekte pessimist 
Eenenzestig columns die het leven vieren
Met haar column in Elsevier, waarin ze de wereld om zich heen observeert, bewijst Marijke Hilhorst wekelijks dat ze het ultrakorte genre als geen ander beheerst. In De opgewekte pessimist wisselen observaties over tijden en zeden elkaar met intieme portretten van kinderen, grote mensen en dieren. € 14,95 Bestel nu >

 

Gerry van der List: Hoe word ik gelukkig
Reisgids voor de spirituele wereld
Deze bundel bevat een selectie van Van der Lists beste stukken over spiritualiteit: over goeroes, astrologen, heksen, soefi's en andere spiritueel bevlogenen die menen dat er meer is tussen hemel en aarde dan met het blote oog valt waar te nemen zonder een allesomvattende religie aan te hangen. € 14,95 Bestel nu >

   

Hugo Camps: Voetballers - Nu al 2e druk!
Alle interviews
Aan de vooravond van het Wereldkampioenschap in Brazilië bundelt Elsevier alle interviews die Hugo Camps de afgelopen 25 jaar maakte met voetballers en voetbaltrainers. Hugo Camps opent deze gebonden bundel met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven terugblik op 25 jaar Nederlands topvoetbal.
€ 17,95 Bestel nu >


H.M. Krabbé: Reuzenland
‘Grootsch en heerlijk’ – hoe een jonge Nederlandse kunstenaar zich vergaapt aan het Amerika van 1893
H.M. Krabbé toonde zich een scherp en geestig observator. Dat blijkt niet alleen uit zijn artikel over Chicago dat deze bundel opent, maar ook uit zijn serie schetsen over New York, waar hij een jaar verbleef, en uit het verslag van zijn bootreis naar de nieuwe wereld. Alle stukken zijn door de jonge kunstenaar zelf geïllustreerd. € 14,95 Bestel nu >Wij Mogen Niet Talmen
Alle Regeringsverklaringen van Schemerhorn tot en met Van Agt
In deze bundel zijn alle zeventien Regeringsverklaringen samengebracht die tussen 1945 en 1982 zijn uitgesproken. Premiers die aan bod komen, zijn Willem Schermerhorn, Louis Beel, Willem Drees, Jan de Quay, Victor Marijnen, Jo Cals, Jelle Zijlstra, Piet de Jong, Barend Biesheuvel, Joop den Uyl en Dries van Agt. € 14,95 Bestel nu >Koen Petersen: Einddoel Witte huisNu al 2e druk!
Hoe de Amerikanen hun president kiezen
De race om het Witte Huis is nu echt losgebarsten. Maar hoe verlopen die verkiezingen precies? Ondersteund door historische anekdotes en met oog voor grappige details legt amerikanist Koen Petersen het proces helder uit. Een onmisbare gids voor wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen wil volgen en begrijpen. € 14,95 Bestel nu >Godfried Bomans
: Genieten in een gekkenhuis - Nu al 6e druk!
De beste stukken uit Elsevier
Genieten in een gekkenhuis bevat een selectie van de mooiste bijdragen van Bomans aan Elseviers Weekblad en Elseviers Magazine. Alle stukken tonen een briljante, tijdloze stijl, een scherp observatievermogen, een heerlijke, milde humor en een hoogst originele, tegendraadse geest. € 14,95 Bestel nu >
Hugo Camps
: Ondernemers
Hugo Camps interviewde voor Elsevier vele mannen en vrouwen die hun droom vanaf de grond opbouwden en een bloeiend bedrijf runnen. Hij sprak met onder anderen Jan Cees van Lanschot, Aad Ouborg, Annemarie van Gaal, en vijftien andere ondernemers over hun successen, tegenspoed en het geheim van leiderschap. € 14,95 Bestel nu >Gertjan van Schoonhoven: Nooit meer nuchter
Hoe tevreden is de Nederlander nu het eerste decennium van de 21ste eeuw erop zit? Hoe veranderde de stemming in het land? Welke subculturen kwamen op? Dit boek is een vervolg op de succesvolle bundel De nieuwe kaaskop uit 1999, waarin Elsevier-auteurs zich verbaasden over het ongebreidelde optimisme waarmee Nederlanders afstevenden op de nieuwe eeuw. € 14,95 Bestel nu > Maarten Engwirda
: Per slot van rekening
De loopbaan van Maarten Engwirda speelde zich af in twee werelden: die van de politiek en die van de controle op diezelfde politiek. In Per slot van rekening legt Maarten Engwirda verantwoording af voor zijn functioneren als politicus en rekenmeester. € 14,95 Bestel nu >
 Johannes van Dam: Gastronomie - Nu al 2e druk
De beste stukken uit Elsevier
Ter ere van zijn 25-jarig jubileum bij Elsevier verschijnt een keuze uit zijn beste artikelen, voorafgegaan door een interview met de auteur door Hugo Camps. Johannes van Dam schrijft kritisch en onafhankelijk over de cultuur en geschiedenis van ons eten. € 14,95 Bestel nu >Frits Bolkestein
: De Goede Vreemdeling - Nu al 2e druk!
H.J. Schoo-Lezing 2011
Op 6 september 1991 hield Frits Bolkestein een spraakmakende rede over het minderhedenbeleid op het congres van de Liberale Internationale in Luzern, Zwitserland. Zijn toespraak veroorzaakte in Nederland veel commotie, er volgde zelfs een aanklacht wegens discriminatie. In de H.J. Schoo-Lezing van 2011 blikt Bolkestein terug op deze toespraak. € 9,95 Bestel nu >

 
Joop van den Berg & Bert van den Braak: Zonder Last
Beschouwingen over de regels in de politiek
Politici kennen nauwelijks nog de regels van hun eigen vak. De afgelopen twee decennia is de gemiddelde parlementaire ervaring van Tweede Kamerleden gehalveerd. Gelukkig kunnen zij altijd nog te rade gaan bij Joop van den Berg en Bert van den Braak. Thema’s die de auteurs behandelen zijn onder meer het functioneren van parlement, Grondwet en monarchie, partijpolitieke ontwikkelingen en bestuurlijke verhoudingen. Deze bundel bevat hun beste beschouwingen. € 14,95 Bestel nu >
 
Hugo Camps: Belgen - Nu al 2e druk!
29 interviews over Nederland, Vlaanderen en Wallonië Sinds 1986 interviewde Hugo Camps voor Elsevier onder anderen een groot aantal Belgen. Politici, schrijvers, journalisten, voor wie Nederland een grote rol speelde in hun carrière: als bondgenoot, werkterrein of tweede vaderland. De interviews in deze bundel schetsen een beeld van de verwantschap en de grote culturele kloof tussen de twee buurlanden. € 14,95 Bestel nu >Lucas Gasthuis: Taal - Nu al 2e druk!
211 x verwondering over hedendaags Nederlands
In Taal zijn de opmerkelijkste woorden en uitdrukkingen van de afgelopen tien jaar gebundeld. Taal mag dan een weerspiegeling zijn van maatschappelijke ontwikkelingen, en zelfs een politiek wapen, het is toch vooral amusant om te zien hoe Nederlanders met hun taal omgaan. € 14,95 Bestel nu > 
Wouter Meijer: Ze zijn gék geworden in Den Haag - Nu al 2e druk!
Willem Oltmans en de kwesie Nieuw-Guinea
Een spannend verhaal over de bemoeienissen van prins Bernhard, minister Joseph Luns en president John F. Kennedy met de overdracht van Nieuw-Guinea door Nederland aan Indonesië, gezien door de ogen van de journalist Willem Oltmans. € 14,95 Bestel nu >

 

Simon Rozendaal: Gesprekken met Grote Geleerden - Nu al 2e druk!
Wetenschapsredacteur Simon Rozendaal interviewde de afgelopen 25 jaar voor Elsevier veel van ’s werelds invloedrijkste wetenschappers. Hij sprak met hen over de schoonheid van hun vak, het juk van de Nobelprijs en het ultieme eureka-moment. Met Neil Postman, Martin Veltman, Edward Teller, Dick Swaab, Lynn Margulis, Craig Venter, Francis Crick, Edward Wilson, Gerard ’t Hooft, Frans de Waal, Michael Crichton, Richard Leakey, Freeman Dyson en 40 andere genieën. € 14,95 Bestel nu >

 

 

  
Wacht op onze daden
Alle regeringsverklaringen van Lubbers tot en met Rutte
De eerste taak van elk nieuw kabinet is het opstellen van de Regeringsverklaring. In deze rede legt de kersverse minister-president verantwoording af over de kabinetsformatie en ontvouwt hij de plannen van zijn regering. De bundel ‘Wacht op onze daden’ biedt alle tien de Regeringsverklaringen vanaf het eerste kabinet van premier Ruud Lubbers in 1982 tot en met die van het kabinet-Rutte. € 14,95 Bestel nu >

 

 

 
Gerry van der List: Alle 42 premiers - Nu al 3e druk!
Hun leven en loopbaan
De grootsheid van Johan Rudolf Thorbecke, de visioenen van Abraham Kuyper, de tragiek van Dirk de Geer, de degelijkheid van Willem Drees, de kwajongensstreken van Dries van Agt: het komt allemaal aan bod in Alle 42 premiers. De bundel biedt een boeiend inzicht in de loopbaan en het leven van de 42 premiers die Nederland tot nu heeft gekend, van Gerrit Schimmelpenninck tot en met Mark Rutte. €14,95 Bestel nu >

  
John de Greef e.a.: Modemakers
Interviews met couturiers en andere sterren van de catwalk
Moderedacteur John de Greef en andere medewerkers van Elsevier maakten in de afgelopen jaren vele interviews met internationaal gerenommeerde ontwerpers, couturiers en topmensen van modemerken. Lees over het kinderlijke enthousiasme van Lanvin-ontwerper Lucas Ossendrijver, de American dream van Diane von Fürstenberg, de hongerige ambitie van topmodel Doutzen Kroes en het heilige vuur van Donatella Versace, die na de dood van broer Gianni het familie-imperium overeind hield. € 14,95 Bestel nu > 

Frans Vera: Is natuur een constructie?
H.J. Schoo-lezing 2010 
Bioloog Frans Vera (1949) is een van de architecten van het Nederlandse natuurbeleid en bedenker van de Oostvaardersplassen. Op uitnodiging van Elsevier sprak hij najaar 2010 de H.J. Schoolezing uit. Daarin stelde hij de vraag wat natuur eigenlijk is. Hoe is ons beeld van natuur tot stand gekomen, en wat betekent het antwoord op die vraag voor de manier waarop we met ons landschap omgaan? Zijn lezing is op schrift gesteld onder de titel ‘Is natuur een constructie?’ en voorzien van schitterende illustraties en foto’s. € 9,95 Bestel nu >

Harry Mock: Ik leef nog
Memoires van een Muiderberger
Harry Mock was journalist bij het Het Financieele Dagblad en stichtte zijn eigen bureau op het terrein van de financiële public relations. In die rol begeleidde hij de publicitaire kant van grote fusies in het bedrijfsleven. In Ik leef nog tekent Mock zijn memoires op, van zijn jeugd als joods jongetje dat moest onderduiken tot zijn belevenissen in zijn geliefde dorp Muiderberg. €17,95 Bestel nu >

  
Diva's
Interviews met zangeressen van opera, musical en pop
Hugo Camps, Rob van Scheers, Liesbeth Wytzes en andere auteurs maakten in de afgelopen jaren voor Elsevier vele interviews met zangeressen. Luister naar de wijsheden van Zweedse mezzosopraan Anna Sofie von Otter, proef de diepere inzichten van rock-'n-rollster Anouk. Lees wat Rita Reijs in een loopbaan van meer dan zestig jaar onderweg heeft meegemaakt, en laat de Friese Nynke Laverman uitleggen wat er nu zo opbeurend is aan de Portugese fado. € 14,95 Bestel nu >

 
Handboek Hoofdredacteur
Hoe je het wordt, bent en blijft
In deze bundel staan twaalf instructieve verhandelingen over de functie van hoofdredacteur. De baas van journalisten staat, net als leiders van andere professionals, aan het hoofd van een geïnstitutionaliseerde anarchie. Hij geeft leiding 'aan mensen die niet eens willen weten dat ze een leider nodig hebben'. De bundel is samengesteld door Arendo Joustra, hoofdredacteur van Elsevier en voorzitter van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. € 14,95 Bestel nu >


The Cities of the Netherlands
Pocket Guide for American Servicemen to The Cities of the Netherlands during World War II
Een prachtig uitgegeven herdruk van een informatieve reisgids uit 1944 voor Amerikaanse soldaten die betrokken waren bij de bevrijding van Nederland. Het boek bespreekt de geschiedenis, bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden van de belangrijkste Nederlandse steden. Tussen de regels door krijgen de soldaten tips over hoe om te gaan met de Nederlanders. € 9,95 Bestel nu >
 
Elseviers Groot Politiek Lijstenboek - Nu al 3e druk!
Negenmannen, Oranjes & matpartijen
Op de redactie van Elsevier zijn feiten heilig. De meeste verhalen beginnen met het op een rijtje zetten van cijfers, namen en andere gegevens. Het adagium ‘meten is weten’ geldt niet alleen voor de wetenschap, maar ook voor de journalistiek. Lijstjes met feiten brengen bovendien orde aan in een ogenschijnlijke chaos. 531 lijstjes, 2.222 personen, 23.870 feiten, 536 pagina’s: vrolijk, verslavend en incorrect. € 14,95 Bestel nu >

 
Lof van de lezing
Gids voor de 154 meest prestigieuze lezingen
De lezing bloeit. Elke stad, universiteit of maatschappelijke organisatie heeft tegenwoordig wel een prestigieuze voordracht. Want de lezing kan juist dát bieden wat in kranten, op tv en internet vaak ontbreekt: ruimte voor een diepgravend, beschouwend betoog. Deze bundel biedt informatie over 154 geselecteerde lezingen in Nederland, zoals de naamgever, doelstelling, de organisatie achter de voordracht, contactgegevens. Bovendien zijn bij alle lezingen de sprekers uit voorbije jaren opgenomen met de titel van hun voordracht. € 14,95 Bestel nu >

 
Rik Kuethe: De Zaakgelastigde
Roman
Diplomaat Willem van Driel is in het begin van de jaren tachtig op Sri Lanka (Ceylon) gestationeerd. Het vergaat hem daar slecht totdat zijn passie wordt gewekt door een bezoek van Olivia de Silva, een tolk die op het eiland is geboren, maar nu in Noordwijk aan Zee woont. Terwijl Colombo na de eerste pogroms van de Singalezen tegen de Tamils in juli 1983 brandt, staat Van Driel voor de totale ineenstorting van zijn eigen bestaan. € 14,95 Bestel nu >

 
H.J. Schoo: Een ongeregeld zootje
Over journalisten en jounalistiek
In deze bundel beschouwt de succesvolle bladenmaker en krantenman H.J. Schoo (1945-2007) het tekortschieten van de media. Maar met evenveel passie hekelt hij de gemakzuchtige critici van de journalistiek. Schoo's artikelen zijn erudiet, precies geformuleerd en rijk aan detail. Zelden verkondigt hij een gangbaar geluid. Of het nu gaat om de journalist van de eeuw of de popcultuur van de moderne journalistiek, het zwaard van minister Piet Hein Donner of het misverstand van zelfregulering. Het boek telt 224 pagina's. € 14,95
Bestel nu >

Piet Bakker & Eppo Doeve: Scheepspraet - Nu al 3e druk
Een heruitgave van een reisgids uit 1947 bestemd voor militairen die naar Nederlands-Indië trokken. Voor de militairen die destijds naar Nederlands-Indië zijn gereisd, zal deze heruitgave veel herinneringen oproepen. Hun kinderen en kleinkinderen kunnen aan de hand van deze gids beleven hoe het zestig jaar geleden moet zijn geweest om als militair per schip uitgezonden te worden. € 9,95 Bestel nu >


Bart Tromp: Bush en Blair en het veld van eer
Wereldpolitiek en verdediging van westerse waarden
In deze bundel staan de scherpste beschouwingen van Bart Tromp (1944-2007) uit het weekblad Elsevier. Ze gaan over de turbulente internationale ontwikkelingen na de aanslagen van september 2001 tegen de Verenigde Staten. Al in 2003 zag Tromp dat de oorlog Amerika in een grote financiële crisis zou storten. Het boek telt circa 210 pagina's (inclusief register). € 14,95 Bestel nu >

 
The West Wing
Gids voor fans
Sinds RTL stopte met het uitzenden van The West Wing, de tv-serie over de fictieve president Josiah Bartlet en zijn staf, zoeken de fans hun toevlucht tot de dvd’s met alle zeven seizoenen. Deze gids voor fans bevat veel feiten en beroemde dialogen uit de serie en scherpe citaten over de Amerikaanse politiek. Het boek telt 130 pagina’s. € 9,75 Bestel nu >

 

Shelby Steele: Barack Obama - Nu al 4e druk!
Waarom iedereen van hem wil houden en wat zijn opkomst betekent
Shelby Steele, hoogleraar aan Stanford University, begrijpt Obama als weinig anderen. Ook Steele heeft een blanke moeder en een zwarte vader. Ook hij had altijd het gevoel te moeten kiezen tussen zwart en blank, en ook hij is levenslang gedwongen om over huidskleur na te denken. In dit uitdagende boek analyseert Steele Obama's drijfveren en dilemma's, maar ook de Amerikaanse obsessie voor Obama. Hij legt bloot waarom Obama zoveel losmaakt. Steele geeft inzicht in diepgewortelde fenomenen als 'blanke schuld', de angst voor zwarte 'uitdagers' en de gedroomde verlossing. € 9,50 Bestel nu >


Gerlof Leistra: Moordverhalen - Nu al 3e druk!
De Leidse Big-Penzaak, Het drama achter de pindakaasmoord en 20 andere reconstructies
Moordverhalen bevat de 22 beste reconstructies uit Elsevier. Wat dreef de jonge tandarts uit Hoofddorp die samen met zijn vrouw hun drie kinderen van het leven beroofde? Waar is de lustmoordenaar van de Friese tiener Marianne Vaatstra? Waarom moest milieuambtenaar Chris van de Werken dood? De Leidse Bic-penzaak, de liquidatie van Thomas van der Bijl, de zinloze dood van Joes Kloppenburg, de eerste moord op IJburg, gifmoorden in Stadskanaal: met oog voor detail beschrijft Gerlof Leistra in een meeslepende stijl, bekende en minder bekende moordzaken. € 9,75 Bestel nu >

 
Jan Breman: Vliegers zijn liegers - Nu al 5e druk!
Aerotische verhalen
Deze bundel bevat negen schitterende (en spannende) verhalen over de lust van het vliegen. Hoog boven de wolken, laag bij de grond. Maar altijd ver van het gewoel. 'Het beste boek over vliegen dat ik ooit heb gelezen,' schreef Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema, kort voor hij in 2007 overleed. Jan Breman (1926) vloog na de bevrijding voor de Britse R.A.F. en later voor de Koninklijke Luchtmacht, onder meer in Nederlands-Indië. Na een rechtenstudie in Leiden belandde hij in de diplomatie. Hij was ambassadeur in Straatsburg (bij de Raad van Europa), in Saoedi-Arabië en Canada. Vliegen is steeds zijn onverbloemde passie geweest en gebleven. € 9,75 Bestel nu >