Nederland

Eindhovense imam definitief het land uit

door Administrator

Een imam van de Al Fourkaan-moskee in Eindhoven die eerder dit jaar illegaal werd verklaard, moet definitief het land uit. De immigratiedienst IND heeft zijn bezwaar tegen de uitwijzing afgewezen. De man, een Sudanees uit Bosnië, is woensdag aangehouden en overgebracht naar de vreemdelingenbewaring. Daar wacht hij zijn uitzetting af.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Justitie gezegd. Volgens de dienst is de man radicaal en vormt hij een gevaar voor de nationale veiligheid.

Opruiende preken
De Sudanees is een van de drie imams van de Eindhovense Al Fourqaanmoskee die in opspraak kwam wegens opruiende preken. VVD-minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) trok de verblijfsvergunning van twee van hen eind februari in. De aanvraag voor verlenging van een vergunning van de derde man werd afgewezen (lees Verdonk zet drie radicale imams uit).

De tweede imam, een Keniaan, wacht nog op een definitieve beslissing in zijn zaak. De derde imam had zijn bezwaarschrift tegen de intrekking van zijn verblijfsvergunning eind juni al ingetrokken, omdat hij ons land al had verlaten en had laten weten dat hij ook niet meer wil terugkomen (lees Eindhovense imam stopt verzet tegen uitzetting).

De drie vormen volgens inlichtingendienst AIVD een gevaar voor de nationale veiligheid. Ook hebben ze volgens de AIVD getolereerd dat binnen hun moskee gelovigen werden gerekruteerd voor de jihad, de gewapende strijd tegen de ongelovigen. De drie imams en de moskeegangers hebben alle beschuldigingen altijd van de hand gewezen.

Lees het Elsevier-commentaar Enkele reis naar huis

Imam opgepakt om uitgezet te worden (video Zoom.in)

Tags

12 reacties

 • 0 0

  Dat fascistische Islamieten worden uitgezet is noodzakelijk en een wonder, gezien onze gedoog-rechtstaat !

  Wat niet is opgelost is de verzameling vrome Moslims die wekelijks zich door deze potentieële beroepsmoordenaars laten inspireren. Die criminele prekers zijn toch door de vrome Islamieten uitgenodigd òf geaccepteerd.

  Stel je voor dat Nederlandse gereformeerden in Canada bloeddorstige anti-Canadezen als Priesters zouden invliegen.....

 • 0 0

  Rechtstreeks uit de woestijnen en rotsgebergten, een Soedanees uit Bosnië en een Keniaan, met oliedollars uit Saoudi Aeabië, komen hier de oorlog verklaren tegen het vrije westen.
  Geheel onbelemmerd kunnen ze jaren hun gang gaan.
  Ze worden niet voor 20 jaar afgezonderd in een bajes met 10 man in een cel, nee ze krijgen een ticket naar de volgende moordplannen.
  Maar goed. Altijd beleefd blijven.
  Nou, doej, denk om het stoepie !!!

 • 0 0

  Een eerste goede doch te kleine stap. Dit type GAST moet je veel sneller het land uitsmijten samen met zn volgelingen. Volgelingen die een dubbele nationaliteit hebben moet je de Nederlandse afpakken!! Met de Nationaliteit die overblijft kijken ze wel wat scherper uit want in landen van oorsprong ROT je weg in een cel en heb je geen TV, computer, begeleiding en heel veel andere geldverslindende privileges. Dit type mens verdient niet meer dan cel met 20 medebewoners op veel water en brood!

 • 0 0

  Het wachten is op protesten van Femke
  Halsema c.s.en een programma van NOVA waarin en mosselman wordt geintervieuwd die verklaart dat de imans het niet zo bedoeld hebben en dat Mevr Verdonk wel erg hardvochtig is.Spandoeken en posters gratis in Nijmegen te verkrijgen.

 • 0 0

  Grondrechten ontzeggen, Nederlandse nationaliteit afnemen, uitzetten en weg laten rotten in het thuisland. Kunnen ze daar hun fascistische gif spuien.
  Dat heet weerbaarheid van de rechtsstaat, niet bang zijn een niveautje omlaag te gaan.