Nederland

Leden allochtone jeugdbende veroordeeld

door Administrator

Zeven leden van de allochtone jeugdbende 'de Gekke Buitenlanders' zijn veroordeeld tot maximaal vijf maanden jeugddetentie. In Haarlem mishandelden ze stelselmatig autochtone jongeren. Eén jongen moet voor twee jaar naar een jeugdinrichting.

Dat heeft de rechter in Haarlem dinsdag bepaald. De straf is veel lager dan die door het openbaar ministerie was geëist.

Volgens de officier van justitie, die de rechter vroeg om straffen tot elf maanden jeugddetentie, voerden de jongeren gedurende een paar maanden een ware terreur uit. Eén jongen werd zo hard geslagen dat hij een lichte hersenbeschadiging aan de aanval overhoudt.

Allochtonen
De groep jongeren van Marokkaanse, Surinaamse, Koerdische, Iraakse en Tunesische afkomst die zichzelf de 'Gekke Buitenlanders' noemden, werd in maart opgerold. Zes van de bendeleden hebben daarom deze maand hun straf erop zitten en komen weer vrij.

De bende had het op autochtone leeftijdgenoten gemunt, die ze in elkaar sloegen en beroofden van hun sigaretten of hun mobieltjes. Die gaan geen hulp halen om wraak te nemen, verklaarde een van de jongens. Buitenlandse slachtoffers doen dat vaak wel.

Tags

0 reacties