Nederland

Kijkshop: Geef mama een vibrator voor moederdag

door Administrator

Kijkshop maakt reclame voor dildo’s en andersoortige seksspeeltjes in de nieuwe moederdagfolder. De actie wordt door veel consumenten afgekeurd.

Op het internetforum van consumentenprogramma Radar werd druk gereageerd: 'Wie verzint het om seksartikelen in de Moederdagfolder te plaatsen?'

Veel consumenten vinden dat de winkelketen in het reclamefoldertje de indruk wekt dat het heel normaal is als kinderen hun moeder een vibrator cadeau doen.

'Liefdeskogels'
In de folder wordt op een complete pagina het hele assortiment aan seksspeeltjes afgebeeld. Een bonte verzameling van felgekleurde ‘liefdeskogels’ en stimulators komt de consument tegemoet.

De Kijkshop-folder is bij vijf miljoen huishoudens bezorgd. 'Nietsvermoedende kinderen zullen de moederdagfolder inkijken om ideeën op te doen voor een cadeau,' zegt directeur van stichting De Kinderconsument Bamber Delver in het AD.

‘Ongelooflijk,’ vindt Delver. ‘Een grote misrekening van Kijkshop. Goed dat mensen klagen. Laat ze Kijkshop maar bellen.’ Volgens Delver worden kinderen tegenwoordig al te vroeg en te vaak aan seks blootgesteld. ‘We moeten niet zo lichtzinnig omgaan met onze kinderen.’

Moederdag
Kijkshop zegt dat het absoluut niet de bedoeling was om kinderen aan deze gevoelige informatie bloot te stellen. ‘We richten ons met deze artikelen op partners die hun vrouw op moederdag in het zonnetje willen zetten.’

Maar De Kinderconsument vindt dat een loze stelling. ‘Dit is een publieke folder, die zeker ook door kinderen wordt bekeken.’

Kijkshop wil verder geen commentaar meer geven. 'We willen over tot de orde van de dag,' zegt Kijkshop-woordvoerder Jan Bongers.

Door Saïna van Breda


Naar de homepage

49 reacties

 • 0 0

  Gun moeders een pleziertje. Geef haar subiet zo'n snelle Jelle, zo'n elektrische melkboer. Bijkomend voordeel: papa kan uitslapen op zondagmorgen.

 • 0 0

  Zo Kijkshop, bij deze krijgen dus alle vaders een brevet van onvermogen uitgereikt?

  Of moeten we wachten op de vaderdag folders voor het vervolg van deze aktie?

 • 0 0

  nieuwe trend, als antwoord op de commercie; moeder is weer blij met de knutselwerkjes van haar kroost, met glimlach en ontbijtje aangeboden

 • 0 0

  Valt mij nog mee dat milieudefensie niet in het geweer is gekomen. Dit heeft natuurlijk grote consequenties voor de batterij-consumptie!

 • 0 0

  En pappa krijgt over een paar weken een opblaaspop (of schaap, hangt van de buurt af)
  Laat weer goed zien dat zelfs in het huwelijk de individualistische, zelfzuchtige moraal diep is doorgedrongen.
  Ben benieuwd of onze Vorstin dit doorzag, toen ze jaren geleden het Individualisme (lees gerust: egoisme) tot hoogste doel in de maatschappij verhief.