Nederland

Toerist springt uit hotelraam na eten paddo's

door Claudia van Zanten

Een buitenlandse toerist is gewond geraakt nadat hij na het gebruik van hallucinerende paddo's uit een hotelraam in Amsterdam was gesprongen.

Dat meldt de Volkskrant vandaag. Een 19-jarige jongen uit IJsland raakte na het consumeren van de paddestoelen in paniek en dacht dat hij werd achtervolgd. Hij rende met zijn handen over zijn oren door de hotelkamer en 'vluchtte' uiteindelijk door uit het raam te springen. Hij liep bij de val van zes meter verschillende breuken op aan zijn benen en voeten.

De IJslander, die de paddo's had gekocht in de omgeving van de Nieuwedijk in het centrum van Amsterdam, vliegt vandaag terug naar huis.

Het is het derde incident met paddo-etende toeristen in korte tijd. Vorige maand draaide een 22-jarige Britse toerist helemaal door nadat hij paddo’s had gebruikt. Hij gooide glas en andere voorwerpen uit zijn hotelraam, waardoor een voorbijganger gewond raakte.

Brug
In maart van dit jaar overleed een 17-jarige Frans meisje; zij dacht na het eten van paddo's dat ze kon vliegen en sprong van een brug in Amsterdam.

Een meerderheid van de Tweede Kamer pleitte na het incident met de Française voor een verbod op de verkoop van alle soorten hallucinogene paddestoelen.

Minder smartshops
Begin vorige maand zei minister Ab Klink (CDA) van Volksgezondheid de verkoop van paddo's aan banden te willen leggen door een leeftijdsgrens te stellen, betere voorlichting te geven aan buitenlandse toeristen en minder smartshops toe te staan.

 

Naar de homepage

Tags

15 reacties

 • 0 0

  Het wordt saai met die springers.Zit er geen gebruiksaanwijzing op de verpakking?

 • 0 0

  Misschien iets fout gegaan met de vertaling in de gebruiksaanwijzing.

 • 0 0

  de wet van oorzaak en gevolg mag geen geweld worden aangedaan, de knul heeft nu een sterk verhaal in Ijsland, iedereen blij

 • 0 0

  Alle kosten, met inbegrip van die van de jarenlange nasleep, volledig tot op elke cent in rekening brengen aan de Paddomaffia.

 • 0 0

  Onze overheid is knettergek en wordt steeds gekker.
  Zelfs al vraagt een meerderheid van de 2e kamer om een verbod op verkoop, dan nog wil de minister niet zo ver gaan en alleen maar een leeftijdsgrens stellen.
  Als er nog meer mensen het slachtoffer zullen zijn van dit paddogif, lijkt het mij goed om de minister verantwoordelijk te houden voor de gevolgen, dus aanklagen voor moord of doodslag.
  Het is te gek voor woorden dat er winkels/shops zijn waar dit spul te krijgen is.
  Evenals het gedogen van drugsgebruik via coffee shops.
  De overheid werkt mee aan het verslaafd maken van de jeugd.