Nederland

Bolkestein: Herkenbare Joden kunnen beter emigreren

door Marlou Visser

Vanwege het antisemitisme onder Marokkaanse jongeren kunnen 'bewuste' Joden beter emigreren naar Israël of Amerika. Dat zegt voormalig VVD-leider Frits Bolkestein.

Dat meldt gratis dagblad De Pers.

Onder bewuste Joden verstaat Bolkestein bijvoorbeeld orthodoxe Joden, die door hun kleding als zodanig herkenbaar zijn. De VVD-prominent poneert zijn stelling in het boek Het Verval van Manfred Gerstenberg over het Jodendom.

Arabische televisie
'Voor herkenbare Joden zie ik geen toekomst hier vanwege het antisemitisme onder vooral Marokkaanse Nederlanders, die in aantal blijven toenemen,' zegt Bolkestein. Hij wijt het antisemitisme aan de Arabische televisiezenders die in Nederland veel door Marokkaanse en Turkse jongeren bekeken worden.

Bolkestein heeft geen vertrouwen in maatregelen die antisemitisme moeten tegengaan, zoals het voorstel voor 'lokjoden' van PvdA'er Ahmed Marcouch.

'Het Palestijns-Israëlisch conflict – dat vooral over de Westoever gaat – blijft woekeren. Ik voorzie geen spoedige oplossing en dan blijft ook het antisemitisme bestaan. Veel Marokkaanse en Turkse jongeren zullen zich niets aantrekken van de maatregelen.'

Bekijk de video: Bolkestein is ook tegen bezuinigingen op cultuur

Tags

254 reacties

 • 0 0

  Vanwege het antisemitisme onder Marokkaanse jongeren kunnen 'bewuste' Joden beter emigreren naar Israël of Amerika. Dat zegt voormalig VVD-leider Frits Bolkestein.

  ==

  Bolk is de weg kwijt.

  Als en indien de Joden niet meer vrijelijk in ons land kunnen wonen moeten niet ZIJ eruit maar wel die onverdraagzame, nare, misselijke Marokkanen die het telkens weer presteren om de sfeer in onze samenleving te verpesten.

 • 0 0

  Dit is typisch Nederlands. Het lijkt me beter om antisemieten van mohammedaanse komaf, na een fikse werkstraf zonder pardon het land uit te zetten. Terug naar de zandbak of zoiets. Want dergelijke vuiligheid willen we in Nederland niet.

 • 0 0

  Kunnen die Marokkaanse Nederlanders niet emigreren?
  Wat voor last hebben wij van orthodoxe Joden?
  Laat die gasten, met onbehoorlijk gedrag vertrekken.
  Gaan zij nu de dienst uit maken hier???

 • 0 0

  Is Bolkestein van de ratten gebeten? Hij is kennelijk aan het dementeren. Vandaag de Joden, morgen de Christenen. De oplossing is: ER UIT met die onverdraagzame Marokkanen. Liever vandaag dan morgen!

 • 0 0

  ik begrijp het, illegale criminele marokkanen kunnen hier blijven wonen maar joden kunnen maar beter vertrekken. Wat een ongelofelijk zwaktebod, wat een verraad aan de joden en feitelijk ook aan de eigen bevolking. Ik wil gewoon hier kunnen wonen, ik wil dat de overheid criminelen pakt, dat rechters hen berechten op straffe wijze, ik wil dat illegalen het land worden uitgezet evenals criminelen met een dubbel paspoort.

  Dit advies betekent dat onze maatschappij ten dode is opgeschreven en dat we zijn overgeleverd aan de sharia op termijn.