Nederland

Gladheid, sneeuwval en mist hinderen avondspits

Frederique-Dormaar1312 door Frederique Dormaar

De avondspits ondervindt overlast van sneeuwbuien die sinds vanmiddag over het land trekken. Het KNMI en Rijkswaterstaat gaven zelfs een alarm af, maar dat blijkt een overbodige maatregel te zijn geweest.

Sinds een uur vanmiddag wordt vooral het verkeer in de Randstad geteisterd door sneeuwval en buien. In het westen van het land gaat 5 tot 7 centimeter sneeuw vallen, volgens de voorspellingen van het KNMI. Omdat de sneeuwval gepaard gaat met buien, neemt het zicht op de wegen af. Toch zijn er weinig problemen geweest, melden Rijkswaterstaat en het KNMI, die eerder nog een weeralarm uitgaven.

Extra files
Op verschillende snelwegen werden snelheidsbeperkingen ingevoerd vanwege sneeuwresten en bevriezing. Op sommige plaatsen kan niet harder gereden worden dan 70 of 90 kilometer per uur.

Maandagavond zorgde lichte sneeuwval al voor problemen. Naar verwachting valt vanmiddag veel meer sneeuw. Daarom verwacht Rijkswaterstaat extra files met de spits vanavond.

Gladheid
Door de lage temperaturen waarschuwen de wegbeheerder en het KNMI ook voor gladheid in de avonduren. Rijkswaterstaat strooit preventief op de belangrijkste wegen, maar vooral in Noord-Brabant kunnen lokale wegen glad zijn.

Volgens de voorspellingen zorgt het winterse weer ook in het weekend voor problemen.

Gladheid, sneeuwval en mist hinderen avondspits

Frederique Dormaar

Frederique Dormaar (1982) was verantwoordelijk voor alle videoproducties op elsevier.nl.

Tags

8 reacties

 • 0 0

  Misschien wordt het tijd voor subsidie op sneeuwkettingen.

 • 0 0

  Er wordt weer eens veel paniek gemaakt om niks. een beetje kou, een paar sneeuwvlokjes het stelt allemaal niets voor. gewoon normaal doen, jas aantrekken en dan komt het allemaal goed. Normaal rijden en niet met 20 km/u over de weg gaan sukkelen en grote files veroorzaken, nergens voor nodig het is maar een beetje sneeuw.

 • 0 0

  Gaat niet gebeuren; al de hele dag sterven buien vanaf de Noordzee snel uit. Dat zou de KNMI kunnen weten als ze hun hoofd wat meer uit het raam zouden steken en beginnen de weer amateurs te volgen die al de heel dag bovengenoemde verschijnsel constateren. Ook de regenradar houdt ons voor de gek als die een voorspelling doen. Het is als met de klimaat discussie: neem niet de uitkomst van je model als waarheid, maar gewoon de gemeten werkelijkheid!

 • 0 0

  Er was in Noord Holland, niets maar dan ook niets aan de hand! een paar vlokjes hup weer over
  Én het KNMI heeft het over extreem weer! Hallo het is december, winter, weet u wel?? Wat is dit voor een waanzin??! Of heeft men een afspraak met bv de NS, die levert wanprestaties op het spoor, ondanks ze naar eigen zeggen winterklaar zijn. Roepen nog om vanwege extreme weersomstandigen rijdt de trein niet! Wat moet er gebeuren a;ls het echt winter wordt of onstuimig zoals de jaren zeventig-tachtig? Krijgen we nationaal alarm , iedereen binnen blijven, ramen en deuren dicht ?? Of is de apocalyps aanstaande en de wereld vergaat? Wat een waanzin, draai de subsidiekraan van het KNMI maar dicht! Ze hebben zoveel tijd om onzin te bedenken dat er heel wat af kan!

 • 0 0

  Is al bekend op welke datum de opwarming van de aarde start.