Nederland

Rouvoet: Plasterk was minister van Feesten en Partijen

Arne-Hankel1312 door Arne Hankel

Demissionair minister André Rouvoet, sinds kort ook minister van Onderwijs, heeft woensdag zijn voorganger PvdA'er Ronald Plasterk 'minister van Feesten en Partijen' genoemd. Hij deed dat nadat hij veel kritiek kreeg omdat hij de portefeuille homobeleid weigerde over te nemen van Plasterk.

‘De afgelopen jaren is er in de portefeuille van de heer Plasterk te veel de indruk gewekt dat we een staatssecretaris van Onderwijs hadden en een minister van Feesten en Partijen en Emancipatiebeleid. Hij was zichtbaar, heeft goede dingen gedaan op belangrijke onderwerpen, maar nu is er weer een minister van Onderwijs,' zei Rouvoet, met de nadruk op onderwijs.

Gay pride
De ChristenUnie-leider reageerde op kritiek van de oppositie en homo-organisaties omdat hij het pakket homo-emancipatie niet onder zijn hoede zou hebben willen nemen. Plasterk deed dat de afgelopen jaren volop en voer ook mee op een boot tijdens de Gay Pride in Amsterdam.

Oud-minister Plasterk zei woensdag in het EO-radio-programma Dit is de Dag hoogst verbaasd te zijn dat Rouvoet de portefeuille homo-emancipatie niet van hem overneemt. 'Het kabinetsbeleid was dat we groot voorstander waren van homo-emancipatie. Ik mag hopen dat dat niet verandert nu het kabinet demissionair is.'

Logisch
‘Dit was geen issue. Er zijn waarachtig belangrijker dingen aan de orde doordat Plasterk en zijn collega's van de PvdA zijn opgestapt. De vraag of een boot wel of niet gaat varen is niet wat mij het meeste bezighoudt,’ aldus Rouvoet.

Volgens de ChristenUnie-leider was de verdeling van het totale pakket van Onderwijs zoals die nu tussen hem en staatssecretaris Marja van Bijsterveldt is gemaakt de meest logische.

De lesbische Monique Heger is door de ChristenUnie in Wageningen geweigerd voor de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hoewel de partij zegt mensen niet te weigeren om hun homoseksualiteit alleen, mogen lokale afdelingen de ‘levensstijl’ van een potentiële vertegenwoordiger meenemen in hun beslissing.

Rouvoet: Plasterk was minister van Feesten en Partijen

Arne Hankel

Arne Hankel (1977) werkte van april 2009 tot juli 2013 als webredacteur van Elsevier.

Volg Arne Hankel

Tags

30 reacties

 • 0 0

  De heilige Rouvoet mag nog een paar maanden denken
  dat hij wat voorstelt en ronddolen op het binnenhof
  maar dan is het ook voorgoed afgelopen voor hem en
  kan hij het kerkenpad gaan harken.

 • 0 0

  Rouvoet kan misschien samenwerken met anderen die op geloofdgronden de homo´s niet mogen.
  Zijn ze samen sterk.
  Belooft nog wat..

 • 0 0

  Beetje makkelijk scoren van Rouvoet maar hij heeft natuurlijk wel gelijk over Plasterk. Dijksma kwam meer in beeld over echte onderwijszaken (zwakke scholen met name) dan Plasterk die alleen maar prijzen uitdeelde en lintjes knipte leek het wel. Had van hem meer verwacht voor met name het hoger en wetenschappelijk onderwijs gezien zijn achtergrond, maar lekker feesten is natuurlijk makkelijker.

 • 0 0

  laat onverlet dat Rouvoet's trackrecord op Jeugd en Gezin nou ook niet bepaald de geschiedenis zal ingaan als een groot succes. Die CD met kinderliedjes met Rouvoet op gitaar (grapje) is ook niet zo'n hit geworden geloof ik.

 • 0 0

  Bestond dat maar een minister van Feesten en Partijen dan zou het misschien nog wat kunnen worden met Nederland.
  Zou dhr. Rouvoet niet verplicht kunnen worden om zoals vele werknemers dat zijn om alle voorkomende werkzaamheden te doen, in Rouvoet zijn geval dus nu ook het homobeleid er bij te nemen ? Niet dat de mensen die dit aangaat er echt gelukkiger van worden maar om een statement te stellen hoe Nederland is en soms enkele principes overboord te zetten. Hij verschuilt zich nu dat er belangrijker zaken te doen zijn maar het gaat gewoon om zijn principe en geloofsovertuiging. Als iedereen daar aan vasthoud en niet een beetje aanpast zie ik er van komen dat we op termijn ook ministers in een Jallaba of Burka hebben.

  Waar zou Rouvoet overigens geweest zijn als de SP met de grootste winst ooit wel het aangedurfd om de regering in te stappen?? Niet dat dat heilig geweest zou zijn maar toch...