Nederland

Foto's van vakantiehuis Willem-Alexander en Máxima

Arne-Hankel1312 door Arne Hankel

Het vakantiehuis in Mozambique van prins Willem-Alexander en prinses Máxima staat te koop. Het huis dat eindelijk is afgebouwd, staat te koop voor 1,4 miljoen euro.

Weblog GeenStijl vond de advertentie met de foto's op een website van een makelaar.

Slapen
Dit weekend werd bekend dat Willem-Alexander en prinses Máxima enkele nachten in het huis hebben geslapen. Zij waren in Zuid-Afrika in verband met het wereldkampioenschap voetbal.

SP en GroenLinks lieten dit weekend weten boos te zijn over het feit dat het kroonprinselijk Willem-Alexander en prinses Máxima een paar nachtjes doorbrengen in hun veelbesproken, inmiddels te koop gezette vakantievilla in Machangulo in Mozambique.

Ophef
En dat mag niet, vinden SP en GroenLinks. SP-Kamerlid Ronald van Raak wilde weten of de kroonprins voornemens is nog vaker naar de villa in Machangulo te gaan. Ook GroenLinks plaatst vraagtekens bij de kwestie.

Het bouwproject in Mozambique zorgde vorig jaar voor ophef. Na de voortgaande publiciteit en de discussies over de villa besloten de prins en prinses vorig jaar ermee te stoppen. Zij lieten wel weten het huis pas definitief van de hand te doen, wanneer deze is verkocht.

Foto's van vakantiehuis Willem-Alexander en Máxima

Arne Hankel

Arne Hankel (1977) werkte van april 2009 tot juli 2013 als webredacteur van Elsevier.

Volg Arne Hankel

Tags

29 reacties

 • 0 0

  "Zij lieten wel weten het huis pas definitief van de hand te doen, wanneer deze is verkocht."
  Raadselachtig, dit. Zouden ze het van de hand kunnen doen vóórdat het is verkocht? En goed beschouwd, hoe zou je het van de hand kunnen doen nádat het is verkocht? Wat zou de nieuwe koper daarvan denken? vragen, vragen...

 • 0 0

  Die groenlinksers en Sp-ers hebben toch ook allemaal een vakantiehuisje in Zuid-Vrankrijk !!!

 • 0 0

  Toch een heel sfeervol optrekje.

  Waarom mocht het ook weer niet?
  Hier kun je elke gewenste formatie in harmonie laten verlopen, zelfs tijdens het reces.

 • 0 0

  Het dictatoriale gedrag van ons koningshuis, binnen onze democratie, komt mij inmiddels mijn neusgaten uit, hier moeten we als vrij en democratisch volk z.s.m. vanaf, net als van max/lex, die gaan zich steeds meer gedragen als Mugabe en Co.!

 • 0 0

  Ik zou liever gewoon een klein huisje in het bos hebben maar zelfs dat zit er niet in.

  En 1,4 miljoen lijkt mij niet veel voor dit gebouw, maar als je er vanuit Nederland steeds heen moet vliegen, gaat dat aardig in de papieren lopen.

  Als ik WA was - ik zie Nederland liever vandaag als morgen een republiek worden dus daar gaat het niet om - zou ik het gewoon zelf hebben gehouden.
  Naast dit - te koop staande - huis hebben ze alweer een grote ranch gekocht in Argentinië. Dus ik zie het verschil niet. Ze doen toch wat ze willen en zolang hij kroonprins is, kan hij dat gewoon doen. Ook als hij dat NIET meer is........