Nederland

Turken in Nederland roepen op tot rellen tegen Koerden

door Robin van der Kloor

De spanningen tussen Koerden en Turken in Nederland lopen steeds verder op. Turkse jongeren roepen elkaar via internet op om woensdag opnieuw te gaan 'rellen' tegen Koerden.

De Turken doen volgens gratis krant Spits hun oproep via Ping, een chatprogramma van Blackberry.

Rellen
De jongeren willen woensdagmiddag bijeenkomen op het Museumplein in Amsterdam en vervolgens weer gaan rellen tegen Koerden.

Zondag belaagden Turkse jongeren een Koerdisch centrum in Amsterdam, waarbij negen mensen gewond raakten. Volgens de AIVD heeft het centrum banden met de Koerdische terreurorganisatie PKK. De politie is op de hoogte van de berichten en zegt maatregelen te nemen.

Spanningen
Ook in Arnhem hebben zich de afgelopen dagen incidenten voorgedaan die te maken kunnen hebben met oplopende spanningen tussen de twee bevolkingsgroepen.

De politie surveilleert sinds maandag bij een Turkse moskee in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Het gebouw werd maandagochtend beklad en ook is een poging tot brandstichting gedaan.

Er loopt een onderzoek, net als naar de doodsbedreigingen die zouden zijn gedaan aan het adres van het Koerdisch Centrum. Ook het gemeentebestuur van Arnhem zegt de ontwikkelingen in de gaten te houden.

Tags

116 reacties

 • 0 0

  Is dit nu internationaal te accepteren? Ik bedoel, zou men in Turkije toestaan wanneer bij wijze van spreken Nederlanders en Belgen op de vuist zouden gaan?

 • 0 0

  Waarom moet de Islam, Turken en Marocs enz. elke dag in het nieuws?

 • 0 0

  Wat een geweldige verrijking zijn dit soort klanten toch voor ons land! Of het nog niet erg genoeg is dat ze elkaar in Turkenland naar het leven staan. Deze relschoppers oppakken en op het eerste beste vliegtuig richting Ankara, wegwezen hier! We proberen hier een fatsoenlijke maatschappij te bezigen en als u zich daar niet aan kunt conformeren, heeft u hier niets te zoeken.

 • 0 0

  Lekker met z'n allen gebroederlijk in een zelfde land gaan wonen om elkaar vervolgens te willen uitmoorden...
  Doe es normaal man!

 • 0 0

  -@yvonne Rakkertje op dinsdag 25 oktober 2011 10:00

  -De Blackberry, da's het soort telefoontje waar je Albayrak altijd mee ziet spelen tijdens 2e kamer optredens....maar zij gebruikt het natuurlijk om de boel bij-elkaar te houden.
  _overigens, er zitten tegenwoordig zoveel Turken in de politiek, is er nu geeneen welke tot kalmte kan manen?