Nederland

Kickbokser verdacht van handel in 128 kilo cocaïne

shari door Shari Deira

De Amsterdamse kickbokskampioen Hesdy Gerges is woensdagochtend door een arrestatieteam van zijn bed gelicht. Gerges wordt verdacht van betrokkenheid bij de handel in 128 kilo cocaïne.

De 26-jarige K1-wereldkampioen is gearresteerd op verzoek van de Belgische autoriteiten in zijn flat in Amsterdam-Noord.

Wapens
Ook vier andere verdachten zijn gearresteerd. In Zaandam, Badhoevedrop, Utrecht en Bilthoven zijn tien panden doorzocht. Hierbij zijn wapens, munitie, computers en telefoons in beslag genomen.

Bij een inval van de Belgische justitie vorig jaar werden Gerges' broer Ashraf en zijn vriend Soufian C. betrapt in een loods met 128 kilo cocaïne.

Mishandeling
Gerges zou meedoen aan het vechtgala It's Showtime dat op 6 maart in de Sporthallen Zuid in Amsterdam plaatsheeft.

De kickbokskampioen is de tweede bokser van It's Showtime die wordt gearresteerd. K1-vechter Badr Hari zou betrokken zijn geweest bij de mishandeling van een portier van de Amsterdams club Blinq. Deze zaak moet nog voor de rechter komen, schrijft Het Parool.

Kickbokser verdacht van handel in 128 kilo cocaïne

Shari Deira

Shari Deira (1986) werkt sinds maart 2011 op de webredactie.

Volg Shari Deira

Tags

6 reacties

 • 0 0

  Ach ja, de kans is klein dat hij iemand's bitch zal zijn in de gevangenis :)

 • 0 0

  Als het onderzoek in een VS universiteit(nu getest op testdieren)ook op mensen werkt,dan zou er inderdaad een(tijdelijke,13 weken) doorbraak zijn om "clean"te zij van cocaine.Het buitenlandse(engelstalige)artikel spreekt "able to break and reverse the habit for 13 weeks..".Persoonlijk geloof ik niet dat het gebruikt gaat wordenhet sterft een " zachte dood "(net met het product wat recent door een brits bedrijf werd uitgevonden,waardoor er autobrandstof voor een paar dubbetjes/liter op de markt kan komen).Grote financiele belangen(zeker nu olie al rond de $ 104/barrel kost,en later misschien wel meer),zowel in de olie als in de cocaine,staan iets dergelijks in de weg.

 • 0 0

  Laat hem naar het buitenland ontsnappen! Dan kan hare majesteit bemiddelen bij de vrijlating van dit slachtoffer van de vrije markt.

 • 0 0

  @Westerling, nooit van deze meneer gehoord, en ik vraag me echt af hoe dit soort types in NL komen, maar hij is hier geboren en is een Arabische crimineel , van Egyptische afkomst.

 • 0 0

  opsporing verzocht: licht getinte huidskleur.