Nederland

Bejaarde supporter overleden na karatetrap voetballer

Arne-Hankel1312 door Arne Hankel

De 77-jarige toeschouwer die begin december een karatetrap kreeg van een 32-jarige amateurvoetballer, is woensdag overleden aan zijn verwondingen. De voetballer die een rode kaart had gekregen, gaf de oude man met twee benen een harde trap tegen de borstkas.

De Amsterdamse stadszender AT5 meldt donderdag het overlijden van de bejaarde voetbalsupporter.

Gescheurde milt
De 77-jarige toeschouwer van voetbalclub OSV in Noord maakte zaterdag 3 december een opmerking over de rode kaart die de 32-jarige amateurvoetballer van Sporting Noord had gekregen.

De voetballer ontstak in woede en sprong over de reclameborden en gaf de oude man met twee benen een harde trap tegen de borstkas. De man zakte in elkaar en in het ziekenhuis werd onder meer een gescheurde milt geconstateerd.

Coma
Hij werd twee dagen kunstmatig in coma gehouden. Artsen hebben zijn milt moeten verwijderen omdat hij aan interne bloedingen leed.

De voetballer die de trap uitdeelde, Sylvester M., zit nog vast. Het Openbaar Ministerie verdenkt M. van poging tot doodslag, 'totdat vaststaat dat er een causaal verband is tussen de schop en de doodsoorzaak'.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam verdenkt de 32-jarige amateurvoetballer die een bejaarde supporter een karatetrap gaf, van poging tot doodslag.

Bejaarde supporter overleden na karatetrap voetballer

Arne Hankel

Arne Hankel (1977) werkte van april 2009 tot juli 2013 als webredacteur van Elsevier.

Volg Arne Hankel

Tags

56 reacties

 • 0 0

  zulk soort moet voorgoed van de straat gehouden worden..

 • 0 0

  Testosteron?
  Lik-me-vessie!

  Dit is gewoon een asociale idioot die doodslag nastreeft.

 • 0 0

  Absoluut verschrikkelijk! Dat zijn toch geen spórtmensen..., die zomaar een bejaarde aanvallen en zich gedragen alsof ze midden in de Derde Wereld verzeild zijn geraakt en een vijand moeten uitschakelen?
  Mijns inziens nemen sporters zichzelf en hun sport trouwens toch veel en veel te serieus... het is en blijft tenslotte máár een spelletje, iets om lenig te blijven... iets naast het gewone, serieuze leven en geen hoofddoel.

  Er gaat ten eerste veel te veel geld om in de sport en er komen ook veel te veel lieden uit Verweggistan, waar ze nóg weer fanatieker en gewelddadiger zijn dan hier, aan meedoen.

 • 0 0

  'totdat vaststaat dat er een causaal verband is tussen de schop en de doodsoorzaak'............

  Lijkt me duidelijk dat niemand inneens in mekaar zakt met een gescheurde milt....

  Alles afnemen opsluiten en sleutel weggooien.

 • 0 0

  Die ellendeling tegen de muur zetten en dan ook een KEIHARDE trap tegen z'n borstkas, maar ik denk dat dit ijdele hoop is, hij zal wel te horen krijgen dat hij dat niet meer mag doen!!