Nederland

'Geert Wilders deed niets tegen grof Statenlid'

door Marlou Visser

PVV-leider Geert Wilders was al op 5 mei 2011 ingelicht over de beledigende teksten van Statenlid Cor Bosman. De PVV-leider beloofde actie te ondernemen, maar deed dit niet.

Dat zegt PvdA-Statenlid Selçuk Öztürk vrijdagavond.

Bosman noemde Öztürk in een mail aan andere PVV’ers ‘een uitgekotst stuk halavlees van Turks varken’. Fractievoorzitter Laurence Stassen heeft het Statenlid op zijn uitspraken aangesproken. Na excuses mocht hij toen aanblijven.

Moed
Collega-Statenlid Harm Uringa was het hier niet mee eens. Hij lichtte Wilders in,  die beloofde actie te ondernemen.

Toen er niets gebeurde, is Uringa in juli uit de fractie gestapt. Nu heeft hij Limburgse media ingelicht over de uitspraken van Bosman. ‘Ik waardeer hem dat hij de moed heeft gehad om dit naar buiten te brengen,’ zegt Öztürk.

Narcistische zak
Bosman is niet blij met de actie van zijn voormalige collega Uringa. 'Ik kan maar één kwalificatie geven: Uringa is een narcistische zak die de PVV als springplank heeft gebruikt om in de Staten te komen.'

De ophef in de media en de reactie van Bosman zijn voor Stassen genoeg reden om Bosman alsnog uit de fractie te zetten. De voormalige PVV’er heeft spijt van zijn actie. Het Openbaar Ministerie beraadt zich op eventuele vervolging.

De coalitie met VVD en CDA is niet in gevaar. 'Ik ben blij dat de PVV deze beslissing heeft genomen. Is wel wat laat. Wat er sinds het versturen van de e-mail en het besluit van de PVV gebeurd is, weet ik niet, dat moet u aan de PVV vragen. De uitspraak van Bosman is walgelijk en toont geen respect,' zegt CDA-fractievoorzitter Martijn van Helvert. De VVD liet zich in vergeijkbare bewoordingen uit.

Tags

29 reacties

 • 0 0

  Het begint Geert door de vingers te glippen. Het aantal foute figuren in de PVV is simpelweg te hoog.

  Nog maar weer drie zeteltjes eraf.

 • 0 0

  Wat heeft Ozturk nou eigenlijk in die krant gezegd, daar hoor ik niemand over

 • 0 0

  Waarom zou Wilders de belangen van een PvdA-er behartigen.
  Als er iemand door de socialisten wordt uitgemaakt voor vuile vis, dan is het Wilders wel

 • 0 0

  @Arie Arie B op vrijdag 13 januari 2012 20:30

  Dit is het interview: http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/nieuws/pvda-statenlid-strijdt-voor-halalvlees.1042377.lynkx

 • 0 0

  Weer een uit de diepte opgedoken verhaal om de PVV en Wilders in discrediet te brengen. Iedereen roept schande en ach en wee, niemand vertelt het hoe en waarom, ergens zal iemand het wel weten maar ik heb geen idee. Bosman zal het niet voor niets hebben gezegd en ja, het is niet erg netjes maar om nu gelijk weer de lange tenen te tonen, hou toch eens op. Iedere dag een nieuw verhaal waar de pers zich op stort want 'Wilders' en dan leest iedereen het! Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er hier een miesmannetje zijn wraak aan het halen is. En hij krijgt zijn podium, ten kostte van...niet erg fris allemaal.