Nederland

Hells Angels zetten voorzitter af met ‘badstanding’

Arne-Hankel1312 door Arne Hankel

De Hells Angels hebben president Theo Huisman oneervol afgezet. De voorman van de motorclub zou zich niet aan de erecodes binnen de motorclub hebben gehouden.

Dat schrijft De Telegraaf vrijdag.

Mishandeld

Huisman zou door zijn oude vrienden bij de Hells Angels zijn mishandeld.

Het oneervolle ontslag, de zogeheten ‘badstanding’, betekent dat hij afstand moet doen van al zijn clubeigendommen, inclusief Harley Davidson, en dat hij al zijn Hells Angels-tatoeages moet laten verwijderen.

Big Willem

In 2004 werd toenmalig president van de Hells Angels Willem van Boxtel ook afgezet met ‘badstanding’. Hij werd niet meer vertrouwd door zijn clubgenoten nadat vastgoedhandelaar Willem Endstra hem had ingehuurd voor de moord op oud-Heineken-ontvoerder Willem Holleeder.

Ook Van Boxtel moest afstand doen van zijn motor en zijn tatoeages laten verwijderen.

'Het zal even duren voor we te horen krijgen wie de nieuwe president van de Angels wordt. Het zal mij niet verbazen als Big Willem terugkomt. Dat hardnekkige gerucht ging een tijdje geleden al. Mocht het hem lukken zijn ontslag in 2004 terug te laten draaien, dan is hij zeker niet kansloos.' Lees het weblog Keert Big Willem terug als president van de Hells Angels? van Gerlof Leistra

Het is de tweede keer in korte tijd dat de Hells Angels hun president kwijtraken. Daniel Uneputty, alias Unu, legde in de 2011 vrijwillig zijn functie neer, maar bleef wel gewoon lid.

Hells Angels zetten voorzitter af met ‘badstanding’

Arne Hankel

Arne Hankel (1977) werkte van april 2009 tot juli 2013 als webredacteur van Elsevier.

Volg Arne Hankel

Tags

11 reacties

 • 0 0

  gewoon ongenaakbare criminelen,
  de overheid is gewoon bang voor die gasten

 • 0 0

  Kom Kom jongens en meisjes van de Hells Angels, alles inleveren, tattoos laten verwijderen.
  Ik zou zeggen zand erover.

 • 0 0

  Ah, ook daar politieke onrust. Blijkbaar luistert deze 'bestuurder' wel naar zijn leden en is er een 'eergevoel. Hoe anders deze week'in de tweede kamer.....

 • 0 0

  Goh, zowaar een organisatie met interne regels die zich daar ook nog aan houdt.

  Daar zou de Nederlandse politiek een voorbeeld aan kunnen nemen.

 • 0 0

  gratuit zegt:9:47 gewoon ongenaakbare criminelen,
  de overheid is gewoon bang voor die gasten


  De overheid is zelf een criminele organisatie, al hebben die, en dat is hier boven ook al aangeven geen eergevoel en zelf reflectie.

  Gisteren was te zienen te horen hoe crimineel de overheid is, en Rutte lachtte zich weer kapot in de tweedekamer samen met alle andere, behalve de teun van dijck natuurlijk, die daarop werd aangesproken door de leider van de criminele organisatie, dat hij zo nors keek.... gek he....