Politiek

Van Bommel (SP) viel vrouw op ambassade lastig

door Administrator

Een medewerkster van de Nederlandse ambassade in Amman (Jordanië) heeft een klacht ingediend tegen SP-Kamerlid Harry van Bommel wegens ongewenste intimiteiten.

Hij zou de vrouw op 12 juli hebben lastiggevallen, tijdens de reis door het Midden-Oosten van de Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken. Dit meldt weekblad Elsevier deze week.

Minister Maxime Verhagen (CDA) van Buitenlandse Zaken is door ambassadeur Gajus Scheltema van het voorval op de hoogte gesteld. De bewindsman heeft de voorzitter van de Kamercommissie, Henk Jan Ormel (CDA), formeel van de klacht op de hoogte gesteld.

'Verkeerde keelgat'
Daarmee was de zaak een politiek feit. In Elsevier zegt Verhagen: 'De medewerkster heeft Van Bommel als zéér opdringerig ervaren. Niemand van ons personeel hoeft dat te dulden van een Kamerlid.'

Van Bommel zegt in Elsevier dat hij de dame slechts wilde complimenteren met haar uiterlijk, maar dat zijn opmerking 'in het verkeerde keelgat schoot'. De betrokkene heeft de Jordaanse nationaliteit en werkt als lokale kracht op de ambassade.

Buitenlandse Zaken spreekt echter tegen dat de kwestie draait om een cultureel misverstand. Van Bommel bood de vrouw naderhand excuses aan.

Misbruik
Minister Verhagen vond niet dat de zaak daarmee kon worden afgedaan. Ambassadepersoneel moet in voorkomende gevallen service  verlenen aan de leden van Kamerdelegaties.

Volgens een bron van Elsevier verloor Van Bommel de juiste verhoudingen uit het oog, toen hij toenadering zocht tot een vrouw die geacht werd dienstbaar aan hem te zijn. Daarmee laadde hij de verdenking op zich misbruik te maken van zijn positie als Kamerlid.

Delegatie
Commissievoorzitter Ormel vertelt in Elsevier dat Van Bommel na een lunch in het gezelschap van de ambassademedewerkster de stad in ging. Hij spreekt binnenkort met Van Bommel.

Ormel: 'Gedurende zo’n reis is ieder Kamerlid 24 uur per dag lid van de delegatie. Allen moeten de naam van het parlement hoog houden. Daar spreek ik Van Bommel op aan.'

De nieuwe Elsevier ligt vanaf woensdag in de kiosk. Geregistreerde abonnees kunnen het artikel ook op deze site lezen. 

Partijcensuur, opstandige leden, gedoe met wachtgeld en nu dit weer. Toeval, al dat slechte nieuws over de SP? Stem in de Elsevier-poll 

Door Eric Vrijsen


Naar de homepage

Tags

103 reacties

 • 0 0

  Tja dat heb je toch met Moslima`s als je ze een hand geef. (Tenminste volgens Elsevier dan)

 • 0 0

  van Bommel de kloothommel!

 • 0 0

  Hahaha kan je nog zo sympatiseren met het arabische "lijden", krijg je dit op je dak....voorproefje Harry van wat ons te wachten staat in NL en dan gaat er niet zo diplamitiek meer gereageerd worden (door broers, vader en neven...)

 • 0 0

  "Allen moeten de naam van het parlement hoog houden"
  *brult van het lachen*......

 • 0 0

  Het schijnt dat van Bommel wel vaker last heeft van z'n hormonen.