Politiek

PVV: Sluit Haagse moskee als 'pedofiel-imam' toch komt

Jeroen-1312 door Jeroen Langelaar

De PVV sluit zich aan bij de oproep van de PvdA om de Marokkaanse imam Mohamed al-Maghraoui een visum te weigeren. De imam moedigde een huwelijk met meisjes van negen jaar aan en is uitgenodigd voor een conferentie in de Haagse As Soennahmoskee.

Als Al-Maghraoui toch toespraken houdt in de moskee, moet het gebedshuis direct worden gesloten, twittert PVV-leider Geert Wilders.

Conferentie
De imam heeft in 2008 een fatwa uitgevaardigd waarin een huwelijk met een negenjarig meisje wordt goedgekeurd. Hij staat op het programma van de vijfdaagse conferentie die begint op vrijdag 23 december.

PvdA-Kamerleden Ahmed Marcouch en Kadija Arib hebben het kabinet opgeroepen Al-Maghraoui het benodigde visum te weigeren. De PVV is het daarmee eens.

Vrijheid van meningsuiting
GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi neemt het op voor de vrijheid van meningsuiting van de imam. Volgens Dibi kan en mag het 'wekken van weerzin en walging' geen reden vormen om iemand geen visum te geven.

Het is niet de eerste keer dat GroenLinks het recht op een afwijkende mening verdedigt. In september liet de partij weten de door de VVD gesloten 'vrijdenkersruimte' te willen overnemen.

Marokko stuurt tijdens de ramadan zeven imams naar Nederland. Kamer moet zich daarmee niet bemoeien.'

Imams uit Marokko mogen rustig komen

PVV: Sluit Haagse moskee als 'pedofiel-imam' toch komt

Jeroen Langelaar

Jeroen Langelaar (1986) werkte van maart 2010 tot maart 2013 als webredacteur voor Elsevier.

Volg Jeroen Langelaar

Tags

108 reacties

 • 0 0

  Dat lijkt me het minimale,dat je moet doen om alle meisjes vanaf 9 jaar in dit land te beschermen tegen dit soort tuig. Iedereen, die het hier niet mee eens is verdenk ik van zonder normen en waarden door het leven te gaan.

 • 0 0

  geen pedo-club martijn en geen imam al Maghraoui. Zo simpel is het. Niet hier en niet in Marokko (zo is gebleken). Indien men deze man toelaat moet men later niet gaan zeuren dat de intergratie mislukt is.

 • 0 0

  Het woordje "er" vergeten, natuurlijk.

 • 0 0

  gelegaliseerde islam verkrachting van een kind !

 • 0 0

  De reactie van Dibi toont ondubbelzinnig aan dat deze man totaal buiten de realiteit van de samenleving staat!
  En daarom past hij ook naadloos in het profiel welke ze hebben opgesteld bij Groen Links om te voorzien in hum kaderleden.
  Wie kan deze partij nog serieus nemen?
  Vrijheid ban meningsuiting is een groot goed, maar een ieder die pedofilie met 9 jaar oude meisjes verheerlijkt hoort thuis in een extra beveiligde inrichting.