Politiek

Twee kandidaten CDA claimen steun Doekle Terpstra

door Marlou Visser

Zowel Ruth Peetoom als Sjaak van der Tak, beide kandidaten voor het voorzitterschap van het CDA, zeggen gesteund te worden door partij-ideoloog Doekle Terpstra. Terpstra sprak een videoboodschap in voor Van der Tak, maar Peetoom bedankt hem ook voor zijn steun.

'Ik ga voor Sjaak,' zegt Terpstra in de videoboodschap. Van der Tak twittert blij te zijn met de steun van Terpstra. Maar ook Peetoom bedankt Terpstra samen met Marnix van Rij en Til Gardeniers via Twitter voor zijn steun.

Onduidelijk
Terpstra is zelf niet duidelijk over zijn voorkeur. 'Zelfs in #Inzell vragen over wie #CDA vrz moet worden. Sjaak heeft de ervaring, met #ruthpeetoom voel ik me inhoudelijk het meest verwant,' twittert hij

Predikant Peetoom en burgemeester van het Westland Van der Tak zijn de bekendste kandidaten voor het voorzitterschap. Peetoom is de enige kandidaat-voorzitter die tijdens het vorige CDA-congres tegen samenwerking met de PVV heeft gestemd. De andere vijf kandidaten waren voor het huidige kabinet.

Congres
CDA-leden kunnen tot 21 maart stemmen op een van de zes kandidaten voor het voorzitterschap. De twee kandidaten die de meeste stemmen krijgen, gaan dan door naar de tweede ronde. Op het CDA-congres op 2 april kan dan een definitieve nieuwe voorzitter worden gekozen.

Na het aftreden van voorzitter Peter van Heeswijk na de verkiezingen op 9 juni vorig jaar heeft het CDA geen partijvoorzitter meer. Henk Bleker was waarnemend voorzitter tot hij staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie werd. Momenteel neemt voormalig Kamerlid Liesbeth Spies de zaken waar.

Tags

29 reacties

 • 0 0

  De steun van Doekele lijkt mij geen aanbeveling.

 • 0 0

  De namen Ruth en Sjaak zeggen mij niets, echter Doekele wel weer en dat zegt dan weer genoeg over Ruth en Sjaak.

 • 0 0

  CDA bereidt zich voor op een fusie met de islam. Prominent CDA-adviseur Vroom doet zijn naam eer aan en zag dat het goed was.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/03/prominent-cdaer-vroom-aan-kop-voor-titel-islamiseerder-van-het-jaar

 • 0 0

  Het blijken allemaal geen sterke kandidaten voor het voorzitterschap. Dat heeft het CDA echter wel hard nodig. Iemand die zich afzet tegen de slappigheid van teveel CDA'ers om met linksige ideeen mee te gaan. Het CDA moet goed beseffen dat ze door de PvdA alleen maar gen..id worden. Wanneer staat het CDA eens op met duidelijke eigen ideeen; wanneer houden ze eens op met heulen met de vijand (=PvdA)?

 • 0 0

  Steun van Doekle Terpstra ? De man van "benoemen" ?
  Ik weet niet of je daar nu zo blij mee moet zijn.