Politiek

Ophef rond 1-aprilgrap over werklozen van VVD Den Haag

Arne-Hankel1312 door Arne Hankel

Op Twitter is grote woede ontstaan over een 1-aprilgrap van de VVD-afdeling Den Haag. In een bericht op de website van de lokale afdeling pleitten de VVD'ers voor een spitsverbod voor uitkeringstrekkers.

De partij schrijft in 'het persbericht' dat het verbod 'nodig is om te zorgen dat mensen die bijdragen aan de economie niet langer tijd en energie hoeven te verspillen met filerijden en opeengepakt in de tram vastzitten'.

Autovignet
Mensen die wél een baan hebben kunnen met behulp van een vignet op hun auto of een speciale OV-chipkaart in de spits reizen. Bij het inchecken met een chipkaart zonder spitsontheffing zou automatisch een sirene afgaan, laten VVD-raadsleden Arjen Lakerveld en Boudewijn Revis weten.

Werklozen zouden ontheffing kunnen krijgen 'in het geval van een sollicitatie of scholing waardoor mensen zich geschikt maken voor de arbeidsmarkt'.

Woede op Twitter
Op Twitter wordt verontwaardigd gereageerd op het bericht op de VVD-website. 'Misselijkmakende 1 april grap van VVD Den Haag. Tenminste ik hoop dat ze dit niet menen,' twittert Maikel van der Beek.

'Die 1- april"grap" van de VVD in Den Haag is zo ongehoord misplaatst #fijnepartij #leukemensen,' twittert PBKade.

Afkeuring partij
VVD-Tweede Kamerlid Charlie Aptroot laat aan elsevier.nl weten afstand te nemen van het bericht en het een flauwe grap te vinden.

'Ik vind het jammer. Dit is een mislukte grap voor al die werklozen die er ook niks aan kunnen doen. Degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn krijgen het nog wel te horen,' aldus Aptroot.

Een 1 aprilgrap is een traditie waarbij mensen elkaar op 1 april voor de gek proberen te houden. In Frankrijk spreekt men van poisson d'avril. In Engelstalige landen wordt de dag April Fool's Day genoemd, en de Russen hebben het over Den Doeraka, dag van de dommerik.

Ophef rond 1-aprilgrap over werklozen van VVD Den Haag

Arne Hankel

Arne Hankel (1977) werkte van april 2009 tot juli 2013 als webredacteur van Elsevier.

Volg Arne Hankel

Tags

65 reacties

 • 0 0

  Als je op dit soort twitterberichten reageert ben je echt héél zielig, het is 1 april!!!!!!!

 • 0 0

  De beste 1 Aprilgrap sinds jaren.
  jammer dat het alleen maar een grap is.

 • 0 0

  De mensen die verontwaardigd reageren op deze 1 april grap zullen dat natuurlijk ook meteen gedaan hebben bij het zien van het FNV-prpaganda filmpje over de minister president of zou ik me daarin vergissen?
  Ach ja....linkse azijnpissers ontberen nou eenmaal elke vorm van gevoel voor humor.

 • 0 0

  Je moet wel dom zijn om zo'n bericht voor waar aan te nemen en je bent nog dommer als je er op gaat reageren.

 • 0 0

  Er zijn inderdaad wel eens betere grappen gemaakt, maar de ophef hierover is toch wel zielig en getuigt van niet veel gevoel voor humor. Als ondenemer zou ik ook niet graag een humorloze chagrijn aannemen.