Politiek

Wilders ontkent plannen voor vertrek naar Amerika

door Marlou Visser

PVV-leider Geert Wilders ontkent met klem dat hij in de Verenigde Staten is om te solliciteren naar een baan bij een conservatieve denktank. Hij is in New York om een boek over de islam te promoten.

Dat meldt de NOS.

Wilders' promotietour door Amerika wordt door sommigen gezien als een open sollicitatie naar een baan bij een conservatieve denktank. Zijn politieke rol in Nederland lijkt uitgespeeld en in Amerika zou hij in veel meer vrijheid kunnen leven.

Vrijheid
Islamcriticus Ayaan Hirsi Ali vertrok eerder ook naar de Verenigde Staten om te gaan werken voor een denktank in Washington. Zij schreef eveneens een boek over de islam voor ze Nederland verliet.

Wilders bestrijdt het idee dat hij in Amerika is om zijn verhuizing voor te bereiden. ‘Ik blijf echt in Nederland. Ik ga met heel veel enthousiasme en goede zin de campagne voeren. Na de verkiezingen zullen wij een grote partij worden.’

Ideologie
De PVV-leider is in New York om zijn boek Marked for Death te promoten. Hierin betoogt hij dat de islam geen religie is, maar een gevaarlijke ideologie die bestreden moet worden.

Maandagavond presenteert hij het boek bij het Gatestone Institute in New York. Daarbij riep Wilders moslims op de islam te verlaten en te kiezen voor ‘vrijheid en welvaart’.

Volgens het Algemeen Dagblad hebben Amerikaanse media weinig belangstelling voor het bezoek van de Nederlandse politicus. 

Wellicht niet vanwege de uitkerings- gerechtigden die ook niet echt in gevaar waren, maar hij deed dat vanwege zijn eenzame moederziel. Door deze onbegrijpelijke val zet Wilders wellicht zijn eigen vertrekoperatie in gang.

Lees ook de weblog van Afshin Ellian: Geert Wilders is klaar voor vertrek naar Amerika

Tags

0 reacties