Sport

Materazzi onthult reden kopstoot Zidane

Robbert door Robbert de Witt

Italiaans voetbalinternational Marco Materazzi heeft eindelijk het zwijgen doorbroken. In een interview onthulde hij vandaag de ware reden voor de kopstoot die hij tijdens de halve finale van het WK voetbal ontving van de Franse aanvoerder Zinedine Zidane.

Materazzi verklaarde vandaag in een interview met La Gazetta dello Sport dat de aanleiding voor het veelbesproken incident was dat hij aan het shirtje van Zidane trok.

Zidane zou hebben gezegd: 'Als je mijn shirtje zo graag wilt, zal ik het je na de wedstrijd geven.' Hierop antwoordde Materazzi dat hij dan 'liever het zusje van Zidane zou willen.' Volgens Materazzi een defensief, verbaal antwoord op de provocatie van Zidane.

Zidane geeft Materazzi een kopstoot tijdens WK-finale
Zidane geeft Materazzi een kopstoot tijdens WK-finale

Speculaties
Materazzi maakt hiermee een einde aan maandenlange speculaties. De kopstoot van Zidane volgde op een mondelinge belediging van Materazzi.

Zidane en Materazzi hulden zich tot vandaag in stilzwijgen. Wel had Zidane in een interview (lees Zidane legt kopstoot live uit op Franse tv) laten doorschemeren dat de Italiaan iets over zijn moeder en zuster had gezegd.

Zidane, die inmiddels zijn voetbalcarrière heeft beëindigd, werd voor drie wedstrijden geschorst en kreeg een boete. Materazzi werd voor twee wedstrijden geschorst. Materazzi verklaarde verder overigens nog dat hij 'niet eens wist dat Zidane een zuster had.'

 

Materazzi onthult reden kopstoot Zidane

Robbert de Witt

Robbert de Witt (1978) is sinds februari 2009 chef van de redactie buitenland.

Volg Robbert de Witt

0 reacties