Sport

Zwaar auto-ongeluk: Theo Janssen had te veel gedronken

door Robin van der Kloor

FC Twente-speler Theo Janssen had te veel alcohol gedronken toen hij vorige week zondag achter het stuur zat en een eenzijdig ongeluk veroorzaakte in Enschede. De voetballer, die een gebroken neus opliep, is twee maanden geschorst en heeft 'enorme spijt'.

Uit de bloedproef van het Nederlands Forensisch Instituut blijkt dat Janssen te veel had gedronken. Volgens de politie werd een promillage van 0,8 aangetroffen. De wettelijke grens is 0,5, voor een beginnend bestuurder 0,2.

De officier van justitie in Almelo gaat beoordelen hoe en of de middenvelder van Twente vervolgd gaat worden voor dit vergrijp.

Janssen liep bij het zware verkeersongeluk een gebroken neus, snijwonden en kneuzingen op. Doelman Kevin Moeliker, die ook in de auto zat, ligt nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis. Twee andere medepassagiers bleven ongedeerd.

FC Twente schorste de middenvelder tot 31 januari 2010 en legde hem maandag bovendien de hoogst gehanteerde boete op.

‘Het is onacceptabel dat een profvoetballer met drank op een auto bestuurt,’ aldus voorzitter Joop Munsterman van FC Twente. ‘Hierdoor brengt hij zichzelf en zijn omgeving in gevaar. Tevens dient een profvoetballer zich er van bewust te zijn dat hij voor met name de jeugd een rolmodel vervult.'

Boetekleed
Janssen heeft onmiddellijk een charmeoffensief ingezet: het geld gaat naar een goed doel en hij gaat zich actief inzetten bij de revalidatie van verkeersslachtoffers in een revalidatiecentrum.

‘Ik ben verschrikkelijk stom geweest,’ zei Janssen zelf. ‘Ik heb na de wedstrijd bier gedronken om de overwinning te vieren en ben daarna toch in de auto gestapt. Dit had nooit mogen gebeuren.'

Moeliker zwaar gewond

Tags

3 reacties

 • 0 0

  Dom.

 • 0 0

  Natuurlijk is het niet slim om met drank achter het stuur te zitten, maar waar hebben we het over? Zoals ik hierboven lees, had hij een promillage van 0,8. Dat is een of twee biertjes meer dan toegestaan. Hoe vaak doen anderen dat ook niet? Nogmaals, Janssen zat fout en verdient straf, maar laten we dit niet opblazen.
  Ik heb het geluk dat mijn lieve vrouw fantastisch auto rijdt (in het weekend zeg ik er altijd bij, geestig als ik ben) en ik dus eventueel als een garnaal naast haar kan zitten. Janssen heeft waarschijnlijk niet net zo'n leuke, mooie en lieve vrouw en zit met een stel kerels in de auto. Maar ja, hij kan weer beter voetballen dan ik.

 • 0 0

  Nou met 0,8 veroorzaak je niet zo'n ongeval. Gewoon geklets. Dit ongeval zou dan ook gebeurd zijn met 0,0, hij reed te hard. Het is niet goed om te drinken en te rijden, maar om een ongeval aan 0,8 te wijten gaat veel te ver. Ongevallen vanwege alcohol komen pas zo tegen de 1,2 of 1,3.