Nieuws

Sport

AZ en PSV door naar finale om KNVB-beker

door Shari Deira 27 feb 2013

Jürgen Locadia scoorde liefst drie keer
Jürgen Locadia scoorde liefst drie keer - Foto: ANP

AZ en PSV hebben zich woensdag geplaatst voor de finale van het toernooi om de KNVB-beker. PSV ging zonder grote problemen langs PEC Zwolle: 3-0. AZ verzekerde zich van de eindstrijd door een uitzege op Ajax (0-3).

PSV leidde woensdagavond halverwege de wedstrijd al met 2-0. Beide treffers kwamen op naam van Jürgen Locadia opgesteld vanwege de absentie van Jeremain Lens en de ziekte van Tim Matavz.

In de slotfase scoorde de jonge aanvaller nog een keer. Zwolle stond voor het eerst sinds 1977 in de halve finale.

Tegenstander

De eerste kandidaat voor de finale was bekend en later werd ook de tegenstander duidelijk. AZ-speler Jozy Altidore opende na 74 minuten. Daarna troffen Johann Berg Gudmundsson (88e minuut) en opnieuw Altidore (blessuretijd) doel.

Ajax acteerde allesbehalve in de sterkste formatie. Trainer Frank de Boer vond dat Siem de Jong, Christian Eriksen, Daley Blind, Kolbeinn Sigthorsson, Viktor Fischer en Isaac Cuenca rust nodig hadden. Doelman Kenneth Vermeer maakt in het bekertoernooi altijd plaats voor Jasper Cillessen.

Tags

zie ook

Eén reactie

  • 0 0

    Zo wordt de arrogantie afgestraft! Blijkbaar leert Ajax het nooit!
    Verliezen is niet erg, maar verliezen van middelmatige tegenstanders, drie op een rij, is Ajax onwaardig!