Stijl

Waarom Marc Jacobs niet overstapt naar Dior

door Jessica Numann

Maandenlang werd gedacht dat de Amerikaanse mode-ontwerper Marc Jacobs het nieuwe creatieve brein van modehuis Dior zou worden. Recentelijk liepen de onderhandelingen spaak, maar Jacobs is daar helemaal niet rouwig om. 'Couture is achterhaald'.

'Mijn grootste uitdaging is om alles ieder seizoen beter te doen dan het voorgaande. Met couture kan ik dat niet realiseren. Ik ben erg geïnteresseerd in de vakkundigheid achter couture, maar draagbare mode is net zo goed vakmanschap,' aldus Jacobs op de website van de Britse Vogue.

Hij vervolgt: 'In haute couture wordt een jurk door een aantal tijdschriften gefotografeerd. Voor het ontwerp wordt verder geen reclame gemaakt en slechts een handjevol klanten krijgt het onder ogen. Ik heb couture eigenlijk nooit gezien als een kans om me verder te ontwikkelen'.

Raf Simons

De ontwerper gaf deze maand al aan dat hij het prima naar zijn zin heeft als creatief directeur van modehuis Louis Vuitton. 'Misschien stap ik ooit over naar een ander modehuis, maar nu heb ik daar geen behoefte aan'.

Sinds maart zijn verschillende ontwerpers genoemd als opvolger van Diors oud-hoofdontwerper John Galliano, die werd ontslagen vanwege antisemitische uitspraken. Onder anderen de ontwerpers Haider Ackermann, Phoebe Philo (Céline) en Riccardo Tisci (Givenchy) werden genoemd. Momenteel gaat het gerucht dat de Belgische ontwerper Raf Simons Galliano gaat opvolgen.

Tags

0 reacties