Stijl

Anna Wintour wil Kate Middleton op cover Vogue

door Jessica Numann

Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, heeft voor de nieuwe cover van de 'modebijbel' haar zinnen gezet op Kate Middleton, de hertogin van Cambridge.

Dit melden verschillende buitenlandse media.

Aandringen

Wintour heeft modefotograaf Mario Testino gevraagd voor de shoot. Hij is een goede vriend van de Britse koninklijke familie en ze hoopt dat hij Middleton kan overtuigen voor zijn camera te gaan staan. Volgens bronnen zou ze behoorlijk wat druk op de fotograaf zetten om deel te nemen aan het project.

Testino was verantwoordelijk voor de verlovingsfoto's van Kate en prins William en staat bekend om zijn iconische afbeeldingen van de overleden prinses Diana.

Stijd

Er wordt in de mode-industrie gestreden om wie Kate Middleton als eerste als covermodel mag fotograferen. 'Kate ziet er nooit goedkoop uit en kleedt zich altijd naar haar leeftijd,' aldus Wintour.

Voorafgaand aan de koninklijke bruiloft in april probeerde Alexandra Shulman - hoofdredacteur van de Britse Vogue - de hertogin ook al voor haar camera's te krijgen, maar zij weigerde.

Volgens bronnen zal de Amerikaanse Vogue de strijd om de eerste coverfoto waarschijnlijk winnen, maar wanneer Middleton in het blad zal verschijnen is nog niet bekend. De shoot moet worden goedgekeurd door het Britse koningshuis en zij stelt zich met betrekking tot de hertogin erg beschermend op.

(27 september 2011 - 10:50)Tags

Eén reactie

  • 0 0

    Het Britse hof verleent GEEN toestemming, dus dit bericht kan onderhand wel weg.