Stijl

Pastelkleurig haar in de mode: wie durft?

door Mehtap Gungormez

Pasteltinten zijn onmisbaar deze lente. Niet alleen uw garderobe wordt voorzien van snoepjeskleuren, ook het haar mag poederroze of lavendelpaars worden geverfd dit voorjaar.

Eerst zagen we het alleen bij punkers die zich wilden afzetten tegen de gevestigde orde, nu is geverfd haar in roze, geel en blauw een ware trend in modekringen. Het begon bij stijliconen als Alexa Chung en actrice Kate Bosworth, die alleen hun haarpunten roze en blauw lieten verven.

Stijlvol

Het populaire model Charlotte Free, dat bekend werd met haar felroze haar, zette de trend voort. Zo opende zij de modeshow van Vivienne Westwood en liep ze mee in de Marchesa-show voor dit voorjaar.

Ook toonde onlangs The New York Times Style Magazine dat gekleurd haar ook stijlvol kan zijn in een fotoserie waarin modellen met kapsels in 'paaskleuren' centraal staan. Eerder deze maand kwam de Koreaanse W Magazine uit, waarop vier vrouwen te zien zijn met pastelkleurige pruiken.

Regenboog

Uiteraard kunnen popsterren niet achterblijven. Zo is Lady Gaga op de cover van de Amerikaanse Vogue te zien met een roze bob en heeft Nicki Minaj haar haar al in alle kleuren van de regenboog gehad.

Modemerk Prada toonde een eigen variatie op de trend in zijn laatste modeshow, waarin modellen meeliepen met lange lokken die in witte en oranje verf gedoopt leken.

Tags

3 reacties

  • 0 0

    We zullen dit maar overlaten aan onze paradijsvogels als ze daar gelukkig van worden.

  • 0 0

    Lijkt me anders best wel leuk eens een andere kleur haar te nemen en ik voel wel wat voor pastelroze met pastelgrijze strepen erdoor. Waarom niet, je doet er toch niemand kwaad mee? Enige nadeel is dat je het op de e.o. andere manier wel goed moet bijhouden, anders ziet het er echt niet uit. Hou er wel rekening mee dat je extra zult opvallen, daar moet je dan wel mee om kunnen gaan.

  • 0 0

    Wie durft ? Hopelijk niemand !