Stijl

'Tv-zender HBO maakt documentaire over Anna Wintour'

door Mehtap Gungormez

Er is een documentaire in de maak over Anna Wintour, de beruchte hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue. Het zou gaan om een productie van tv-zender HBO, bekend van succesvolle tv-series als Sex and the City en The Sopranos.

Dit schrijft modejournaliste Robin Givhan op de Amerikaanse website The Daily Beast.

Obama

In het uitgebreide artikel What Does Vogue Editor Anna Wintour Want Next? meldt de auteur in een bijzin dat HBO bezig is met het maken van een documentaire over de Vogue-hoofdredacteur.

Er is al een documentaire, getiteld The September Issue, waarin Wintour en haar collega's worden gevolgd in het maken van het belangrijkste nummer van het jaar. Ook kwam in 2006 de film The Devil Wears Prada uit, een film waarin Meryl Streep een personage speelt dat op Wintour is gebaseerd.

Anna Wintour behoort tot een van de machtigste vrouwen in de modewereld. De van oorsprong Britse is momenteel actief in de verkiezingscampagne van Barack Obama. Zo organiseerde zij onlangs samen met actrice/producer Sarah Jessica Parker een diner voor de Amerikaanse president.


Tags

0 reacties