Stijl

Marks & Spencer opent woensdag opnieuw in Amsterdam

claartjevogel door Claartje Vogel

Het bekende Britse warenhuis Marks & Spencer keert na tien jaar afwezigheid terug naar Nederland. Woensdag opent de eerste winkel in de Amsterdamse Kalverstraat.

Dat bevestigt een woordvoerder van het warenhuis maandag aan dagblad het Parool.

Sluiting

Marks & Spencer is een warenhuisketen uit Groot-Brittanië, vergelijkbaar met de Hema. In 2001 sloten de Britten hun twee Nederlandse filialen in Den Haag en Amsterdam, vanwege tegenvallende verkoopcijfers.

Rond de eeuwwisseling leden zowel de Europese als de Britse filialen verlies en moesten de overzeese winkels verdwijnen.

Terugkeer

Volgens onderzoeksbureau Growth from Knowledge kwam Marks & Spencer in Nederland niet van de grond, omdat de Britten hun winkels te weinig aanpasten aan de Europese cultuur.

In 2010 waren de verkoopcijfers 'boven verwachting goed' en kondigde het warenhuis een terugkeer naar de Europese markt aan. Dinsdag maakt Marks & Spencer bekend welke nieuwe strategie het bedrijf kiest voor de Nederlandse vestiging.

Marks & Spencer opent woensdag opnieuw in Amsterdam

Claartje Vogel

Claartje Vogel (1989) liep van maart tot juni 2013 stage op de webredactie.

Volg Claartje Vogel

Tags

6 reacties

 • 0 0

  En??
  Lekker belangrijk.

 • 0 0

  Het beste nieuws van vandaag!

 • 0 0

  daar ben ik blij mee, toen ze hier 10 jaar geleden zaten heb ik hier goede kleding gekocht.

 • 0 0

  Geweldig.... vooral die double cream voor op je scones!

 • 0 0

  Ben ik erg blij mee. Ik hoop, dat ze hun formule niet teveel aanpassen. Was vrijwel dagelijkse klant (in Amsterdam). Toch niet echt te vergelijken met de HEMA (niets kwaads over de HEMA).