Tech

Bose stopt hoogwaardig audiosysteem in LCD-tv

door Sjef Weller

Bose heeft haar nieuwe VideoWave-systeem uit de doeken gedaan, waarbij alles om integratie lijkt te draaien. De VideoWave bestaat namelijk uit een LCD-tv waar de fabrikant een volledig surround geluidsysteem in verwerkt heeft.

Bij het VideoWave-systeem is dus geen sprake van een aparte audio-opstelling want werkelijk alles zit in de 46-inch LCD-tv (1080p) verwerkt. In totaal zijn er zestien speakers aanwezig, waarvan zes woofers. De VideoWave is door al deze hardware dan ook ruim 45 kilogram zwaar, maar niet dikker dan 15 centimeter.

Het surround geluidseffect wordt automatisch gekalibreerd door Bose’s Adaptiq-systeem, en de PhaseGuide-technologie zorgt ervoor dat de hoge frequentie geluidsgolven via de muren het effect van 'surround sound' weten te creëren. Al deze technologie zit dus in de tv verwerkt en het enige dat er naast het LCD-scherm te zien zal zijn is een apart set-top kastje. Hierop kunnen ook extra bronnen worden aangesloten.

ClickPad
Om dit alles te bedienen wordt er een ClickPad afstandsbediening meegeleverd. Een leuke feature hiervan is dat er op het beeldscherm een lijst met opties verschijnt zodra de gebruiker met zijn vinger over het touch-gedeelte veegt. Tot slot beschikt de tv zelf nog over twee HDMI-aansluitingen en enkele USB-ingangen. Dit Bose-systeem zal vanaf 15 oktober verkrijgbaar zijn bij de officiële Bose dealers voor een adviesprijs van 6.998 euro.

Door Elmar Rekers / Gadget.nl

Tags

3 reacties

 • 0 0

  Redactie, dit is een reclameboodschap, heeft verder geen journalistieke waarde...

 • 0 0

  @guile:
  Zo kan je alles wel een reclame boodschap noemen. Bercihtgeving over het CDA, de PVV, PvdA....

  Dit is in geluidsland redelijk goed nieuws, ook de site engadget is absoluut niet de minste.

 • 0 0

  Stopt Bose nu met het LCD systeem (voor dat men het in oktober op de markt brengt)??!! of
  Stopt Bose een audiosysteem in een LCD TV.

  Onduidelijke kop van het artikel, maar wel mooi dat je het op twee manieren kan uitleggen