Tech

Motorola en Google eisen verbod op iPhone 4S

door Sjef Weller

Motorola heeft in de Verenigde Staten een aanklacht ingediend tegen Apple, waarbij een volledig verbod op de iPhone 4S wordt geëist. Google heeft, als aanstaand eigenaar van Motorola, groen licht gegeven voor de aanklacht.

Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die woensdag in handen zijn gevallen van website Foss Patents. Naast een verbod op de succesvolle iPhone 4S in de V.S. willen Motorola en Google ook dat Apple een punt zet achter de iCloud-dienst.

In totaal wordt er in de aanklacht gesproken over zes vermeende patentovertredingen. Alle zes hebben betrekking op de jongste smartphone van Apple, waarbij er twee tevens refereren aan iCloud. Het gaat hierbij vooral om de manier waarop de Apple-producten omgaan met data.

Juridische strijd
Het is nog onduidelijk wanneer de aanklacht door de rechtbank in Florida in behandeling genomen zal worden. Hiermee zal Motorola overigens niet zijn eerste juridische gevecht met Apple gaan voeren. Apple en Motorola slaan elkaar namelijk al enige tijd om de oren met verschillende patentaanklachten.

Vorig jaar werd duidelijk dat Google de mobiele tak van Motorola wil overnemen voor een slordige 12,5 miljard dollar. Dit met het voornaamste doel om het besturingssysteem Android beter te beschermen tegen patentaanklachten. Motorola bezit immers een zeer omvangrijk portfolio aan patenten (24.500). De overname moet enkel nog worden goedgekeurd door de autoriteiten.

Door Elmar Rekers / Digital Life

Tags

3 reacties

 • 0 0

  Yes, eindelijk krijg dat k*t apple een koekje van eigen deeg, en dit keer ook een waardige tegenstander. Dit gaat leuk worden.

 • 0 0

  Wie kaatst kan de bal verwachten.

  Gaat idd leuk worden, vooral voor de consument, die zal uiteindelijk de juiste prijs gaan betalen voor wat het product waard is. Merken onderscheiden zich door als eerste een vernieuwing door te voeren, niet door er krampachtig voor te zorgen dat niemand anders iets soortgelijks gebruiken kan. (patent loop van 1 jaar een oplossing?)

 • 0 0

  Uiteraard gaat het gewoon om geld.
  Net of google zo'n net bedrijf is...