Tech

Twitter-baas: Wij zijn geen sociaal netwerk

door Sjef Weller

Twitter concurreert niet met Facebook en Google+ omdat het feitelijk gezien geen sociaal netwerk is. Dat claimt althans Twitter-baas Jack Dorsey in een interview met persbureau Reuters.

Hoewel Dorsey de opkomst van Google+ nauwlettend volgt, zegt hij niet bang te zijn dat dit sociale netwerk van Google Twitteraars zal wegkapen. 'Het sociale aspect is namelijk slechts een klein onderdeel van wat wij bieden', zegt Dorsey.

'Je hoeft niet eens tweets te plaatsen als je dat niet wilt. Wij zien het dan ook meer als een informatievoorziening dan als een sociaal netwerk.' Als hem wordt gevraagd of hij zich zorgen maakt over het relatief nieuwe Google+, antwoordt Dorsey: 'We hebben al meer dan genoeg om ons zorgen over te maken bij enkel het bouwen van Twitter.'

Winst
Hoewel de waarde van microblogdienst Twitter wordt geschat op ruim 8 miljard dollar, hebben veel analisten twijfels of het bedrijf ooit veel geld zal genereren. Toch verwacht Dorsey dat er middels advertenties in de toekomst weldegelijk een behoorlijke winst valt op te strijken.

'Ons business-model is al enkele jaren in ontwikkeling en het begint te werken', aldus de Twitter-topman. Twitter heeft nog geen jaarcijfers gepresenteerd, maar verwacht wordt dat er in 2011 een omzet van zo’n 140 miljoen dollar is gedraaid.

Door Elmar Rekers / Digital Life

Tags

Eén reactie

  • 0 0

    Deze uitspraak van Jack Dorsey slaat als een tang op een varken. Als twitter geen maatschappelijke invloed zou hebben,zou er niet zoveel parlementaire en publieke comotie omheen zijn.Of wat te denken over de controlebeheersing bij al die 'a-sociale-dreig tweets? Iedereen die een twitter-account gebruikt moet voortdurend beseffen dat het niet slim is om ongebreidelde meningsuitingen of antipathiën het web op te sturen,tenzij een uurtje cel,boetes of het opheffen van de account je het summum van avontuur lijkt.Dus als het tweetgedrag door anderen aan banden kan worden gelegd kunnen we het niet anders dan een sociaal medium noemen.