Tech

Google lanceert Chrome-browser voor Android

door Sjef Weller

Google heeft een mobiele versie vrijgegeven van zijn populaire Chrome-browser. Het gaat hier vooralsnog om een bètaversie en deze is enkel te downloaden op apparaten met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Google heeft de kleine browser naar eigen zeggen van de grond af opnieuw opgebouwd, speciaal voor het gebruik op smartphone- en tabletschermen. Net als bij de desktopversie van Chrome heeft de zoekgigant 'snelheid en eenvoud' als uitgangspunt genomen voor deze browser.

Naast de functionaliteit om zaken te synchroniseren met de desktopversie, heeft Google ook de zogenoemde Link Preview-optie ingebouwd. Hierdoor worden linkjes op websites automatisch vergroot wanneer de gebruiker in de buurt van meerdere links op het scherm tikt. Zo zou het makkelijker moeten worden om het juiste linkje te vinden op het kleine scherm.

Chrome in Nederland
De bètaversie van Chrome is vooralsnog enkel in een beperkt aantal landen te downloaden uit de Android Market. Volgens de fabrikant zal Nederland binnen enkele dagen echter aan dit lijstje worden toegevoegd. Wanneer de definitieve versie van de mobiele Chrome beschikbaar komt is nog niet bekend. Ook is nog onzeker of de browser naar andere Android-versies komt.

Door Elmar Rekers / Computer!Totaal

Tags

0 reacties