Tech

'Apple komt met goedkopere iPad 2'

door Sjef Weller

Naast de iPad 3 zal Apple volgende week ook een goedkopere versie van de iPad 2 introduceren. Dat meldt website Digitimes.com op basis van bronnen bij hardware-leveranciers.

Eerder deze week werd bekend dat Apple op 7 maart een persconferentie zal geven waar het bedrijf hoogstwaarschijnlijk de iPad 3 gaat onthullen. Volgens de bronnen van Digitimes.com zal de fabrikant echter ook een goedkopere iPad 2 uit de doeken doen met 8GB aan geheugen.

iPad Mini
In een ander bericht meldt dezelfde website dat er vermoedelijk ook een kleinere iPad in de maak is bij Apple. Deze tablet zou een schermdiagonaal van 7,85-inch gaan krijgen. De productie van deze iPad Mini zou op zijn vroegst in het derde kwartaal van start gaan.

Met de nieuwe iPads zou Apple volgens de bronnen willen gaan concurreren met de goedkopere Android en Windows 8-tablets die later dit jaar verschijnen. De 8GB iPad 2 zou tussen de 349 en 399 dollar moeten gaan kosten.

iPad 3
Details over de nieuwe iPad 3 zijn er door Apple nog niet gegeven. Wel gaan er hardnekkige geruchten dat Apple een Retina-beeldscherm voor zijn nieuwe tablet heeft ontwikkeld, met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Daarnaast zou de tablet een dualcore A6-processor krijgen en één millimeter dikker worden dan de iPad 2.

Door Elmar Rekers / Computer!Totaal

Tags

0 reacties