Wetenschap

Wetenschappers: Actie tegen CO2-uitstoot onnodig

door Marlou Visser

Een groep van zestien vooraanstaande wetenschappers zegt het terugdringen van CO2-uitstoot niet nodig is. 'Er zijn geen overtuigende wetenschappelijke argumenten voor drastische actie om de wereldeconomie "koolstofvrij" te maken.'

Dat schrijven de wetenschappers, onder wie diverse hoogleraren en als enige Nederlander Henk Tennekes, voormalig directeur van het KNMI, aan de Volkskrant.

Twijfel
De groep vindt het raar dat in de wetenschap aan alles mag worden getwijfeld, maar blijkbaar niet aan de vermeende opwarming van de aarde. Dat terwijl de aarde volgens de wetenschappers de laatste tien jaar niet meer opwarmt, en de rekenmodellen van klimaatinstituut IPCC schromelijk overdreven lijken te zijn.

'Een hoop mensen hebben veel baat bij het luiden van de noodklok over het klimaat. Het levert overheidsgeld op voor academisch onderzoek en is een reden voor overheidsinstellingen om te groeien.'

'Het is ook een excuus voor regeringen om de belasting te verhogen en met belastinggeld betaalde subsidies te geven aan bedrijven die weten hoe ze het politieke systeem moeten bespelen. Ook stimuleert het grote donaties aan goede doelen die beloven dat ze de planeet gaan redden,’ schrijven de wetenschappers.

Plantengroei
Beleid om CO2-uitstoot terug te dringen is volgens hen dan ook onnodig. ‘In feite is CO2 geen vervuiler, maar een kleur- en reukloos gas dat we allemaal in hoge concentraties uitademen en dat een belangrijke component is van de levenscyclus in de biosfeer. Planten gedijen veel beter met meer CO2,’ schrijven de wetenschappers.

In plaats van te investeren in CO2-reductie, raden de onderzoekers politici aan te investeren in onderzoek, zodat er meer duidelijkheid komt over hoe het klimaat zich ontwikkelt.

Tags

62 reacties

 • 0 0

  Paarlen voor de zwijnen, ben ik bang voor.

  walterzwolel@gmail.com

 • 0 0

  En de afloop word weer heel voorspelbaar natuurlijk. De 16 zullen worden beschimpt, belasterd, bedreigd, en hun wetenschappelijke intergretiet zal worden besmeurd .

  Vervolgens worden ze door degenen in de baantjescaroussel die ook baat hebben bij klimaatalarmisme uitgerangeerd, weggereorganiseerd of desnoods tot hoofd vliegen-op-nummerplaat-teller weggepromeerd naar Siberië of dat soort contreien, of vanuit de WW voortaan genoegen nemen met een baantje als vakkenvuller in de supermarkt wegens persona non grata in de instituten.

  En er veranderde verder niks ...

 • 0 0

  Oei, dat wordt 'n domper voor de belastinginners.
  Hoewel, daar vinden ze wel wat op.
  Want, betalen zullen we, terecht of niet.
  CO2 betekent meer groei van planten en dus meer opslag van (zonne)energie, die dan weer (meer) geoogst kan worden.

 • 0 0

  Zie ook de film "The global warming swindle", welke in Nederland massaal is geboycot en doodgezwegen. Hij is echter gewoon te downloaden, en het is nog eens een legale download ook. In de hele broeikashype is de grote fundamentele fout dat oorzaak en gevolg worden omgedraaid. Door hogere temperaturen zal er meer CO2 in de atmosfeer komen, hoofdzakelijke afkomstig uit oceanen, maar het omgekeerde, wat dus de broeikas-adepten beweren, dat CO2 zorgt voor hogere temperaturen is geheel en al onwaar. Het wordt al heel lang gezegd, en door met name de betweterige linkse kerk, die werkelijk geen benul heeft van wat dan ook, afgedaan als praat van de oliemaatschappijen.

 • 0 0

  Even voor de goede orde: jaren geleden was er de discussie of we ons druk moesten maken om CO2 of om NO2. Een hoop Aziatische landen maakten zich meer bezorgd over NO2-uitstoot.
  Als we ons ultiem druk willen maken over CO2-uitstoot, dan moeten we maar allemaal vegetariër worden. Misschien heeft Simon een advies.