carriere

Elsevier zoekt redacteur online video (‘explanimations’)

Door Lucas Gasthuis - 01 januari 2017

Wat wil Elsevier met video?
Elsevier maakt journalistieke verhalen die het vertellen waard zijn. Veel verhalen lenen zich om niet alleen in schrift maar juist ook in beeld te worden verteld. Elsevier is daarom op zoek naar een online video-expert.

Als redacteur online video ben je verantwoordelijk voor alle video’s op de site van Elsevier. In overleg met de redactie selecteer je verhalen uit het weekblad of dominante kwesties uit de actualiteit die wordt uitgelicht op de website. Daarbij bedenk je een passend online video format.

De voorkeur gaat daarbij uit naar zogenaamde ‘explanimations’, uitlegfilmpjes die middels beeld, tekst en (info)graphics een complex verhaal op simpele wijze aan de user overbrengen.

Wie ben jij?
Jij ziet als geen ander het belang van online video’s en weet hoe je het geluid van Elsevier kunt overbrengen op beeld. Je weet ook wat er nodig is om de aandacht van de snel afgeleide nieuwsconsument langer dan 10 seconden vast te houden.

Je hebt een opleiding gedaan op het gebied van media en communicatie (minimaal HBO) of een vergelijkbare studie en bent gespecialiseerd in (online) video. Je kunt analytisch denken en zelfstandig filmen, interviewen en monteren. Bij voorkeur heb je ook kennis van het maken van infographics.

Je hebt affiniteit met het gedachtegoed van Elsevier.

Wat is de baan?
Het betreft in eerste instantie een freelance-aanstelling voor circa 4 dagen per week, met uitzicht op een vaste fulltime aanstelling. Je werkt op de redactie in Amsterdam.

Voor meer informatie: mail René van Rijckevorsel, plv. hoofdredacteur: rene.van.rijckevorsel@elsevierweekblad.nl

Je reactie voorzien van een CV graag uiterlijk 1 maart 2017 naar sollicitatie@elsevierweekblad.nl

Ingelogde abonnees van Elsevier kunnen reageren.